SERIJA EKSPLOZIJA POTRESLA SARAJEVO: Za 7 dana bačene bombe na 4 objekta, građani uznemireni
Foto: Profimedia

Zabrinuti za sigurnost

SERIJA EKSPLOZIJA POTRESLA SARAJEVO: Za 7 dana bačene bombe na 4 objekta, građani uznemireni

Bosna i Hercegovina -

Građani sarajevskog kantona su u poslednjih nekoliko dana ozbiljno uznemireni jer osećaju da je njihova sigurnost zbog učestalih eksplozija bombi u gradu.

U četiri slučaja bombe su bačene na ugostiteljske objekte, a v.d. policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Mevludin Halilović kaže da građani nemaju razloga za brigu te da eksplozije nisu povezane.

U Kantonu Sarajevo za pet dana zabeležena četiri eksplozije i na području sve četiri gradske opštine - Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

Prvo su 7. decembra na ugostiteljske objekte u sarajevskoj opštini Stari Grad bačene dve bombe, a na okolnim objektima je pričinjena materijalna šteta. Reč je o ugostiteljskim objektima čiji je vlasnik Denis Stojnić. Bombe su navodno bačene iz crnog automobila “škoda oktavia”.

Iz policije kažu da slučajevi nisu povezani, Foto: Reuters
Iz policije kažu da slučajevi nisu povezani, Foto: Reuters

Dan posle, sarajevskoj policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu u naselju Bjelave kada su oštećena dva vozila. Bomba je aktivirana ispred garaže u vlasništvu J. A. iz Sarajeva.

U subotu, 10. decembra nešto iza 22 sata snažna eksplozija je uznemirila stanovnike sarajevskog naselja Buća Potok, kada je u dvorište kuće T. S. bačena bomba. Meta je bio frizerski salon "Rekord".Nova eksplozija jutros se dogodila u naselju Grbavica u Sarajevu, u ulici Behdžeta Mutevelića broj 2. Nepoznata osoba je bacila bombu na ugostiteljski objekat "Caffe bar Ginger" i tom prilikom je uništeno pet automobila.

Na sreću, u navedenim incidentima nije bilo povređenih, a pripadnici MUP KS i dalje tragaju za osobama za koje se sumnja da su bacile bombu na navedene objekte ili su saučesnici u izvršenju dela.Ovakvi incidenti, osim svih ostalih nemilih dešavanja, najviše uznemiravaju građane Sarajeva. v. d. policijskog komesara MUP KS Mevludin Halilović ističe kako navedene eksplozije nisu povezane.

"Građani ne treba da se plaše, jer naši službenici aktivno rade na pronalasku počinilaca krivičnih dela. Već imamo određena saznanja o kome se radi pa ćemo ubrzo i rasvetliti navedene slučajeve", kazao je Halilović.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track