RADONČIĆ: Sa Bakirom se ni ne čujem, ko je on da ucenjuje Dnevni Avaz!
Foto: Printscreen Yt 22.07.2015, AP

Ne komuniciraju

RADONČIĆ: Sa Bakirom se ni ne čujem, ko je on da ucenjuje Dnevni Avaz!

Bosna i Hercegovina -

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić izjavio je danas da trenutno ne postoji komunikacija njegove stranke sa Strankom demokratske akcije (SDA), sa kojom je u koaliciji na nivou Federacije BiH i na državnom nivou.

Radončić je kazao da SBB ima problem sa SDA, zbog unutrašnjih problema u stranci Bakira Izetbegovića, koji, kako je kazao, ako ima probleme u svojoj stranci, ne treba da izmišlja spoljne neprijatelje.

Radončić je naglasio da je spreman i na mogućnost da Izetbegović promeni koalicionog partnera, ukoliko smatra da SBB nije dovoljno dobar partner.

"Ako postoji neka bolja opcija za koaliciju umesto SBB-a, iako je mi ne vidimo, nemamo ništa protiv da Izetbegović povuče prvi takav potez", rekao je Radončić na novogodišnjoj konferenciji za novinare.

Lider SBB-a tvrdi da jeste za koaliciju sa SDA, ali da ne pristaje na ucene koje stižu iz stranke Bakira Izetbegovića.

"Dali smo sva ministarska mesta SDA, dali smo direktorske pozicije tri najveće kompanije. Da bih očuvao koaliciju, ležao sam tri meseca u zatvoru pod političkom optužnicom, a nisam je hteo razbiti, a plan je bio da je razbijem. Posle toga, praktično smo se odrekli svojih načelnika za lokalne izbore", kazao je Radončić.

FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube

Prema njegovim rečima, Izetbegović ga ponovo ucenjuje, tražeći od njega da njegov list Dnevni avaz promeni uređivačku politiku kako bi opstala koalicija SBB-SDA.

"Ko je Izetbegović da veliki Avaz, koji je stariji od SBB-a i koalicije, ucenjuje kako će pisati kako bi koalicija opstala!? Koalicija da, ultimatumi ne", izjavio je Radončić, dodavši da će Avaz, čiji je vlasnik, nastaviti da radi kao što to rade svi odgovorni mediji.

FOTO: Beta
FOTO: Beta

Lider SBB-a je kazao da su u 2016. godini postignuti polovični uspesi, navodeći da je u BiH napravljeno nekoliko važnih iskoraka poput predavanja aplikacije za članstvo u EU, postizanja relativnog mira u Federaciji BiH i mnogo urađenog posla na sprovođenju reformske agende.

"Nismo zadovoljni stanjem u infrastrukturi. Otvorili smo jedan tunel, neko je otvorio trotoar (ispred zgrade Predsedništva BiH)... i to su nam najveći graditeljski uspesi", dodao je Radončić.

On je ocenio da su osnovi problemi u Federaciji BiH odnosi SDA i HDZ BiH, ali da su odnosi među Hrvatima i Bošnjacima u tom entitetu dobri.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track