BIVŠI MINISTAR POLICIJE IZRUČEN BIH: Delimustafić prebačen u sarajevski zatvor!
Foto: Printscreen Youtube/TV1 HD

u pritvoru

BIVŠI MINISTAR POLICIJE IZRUČEN BIH: Delimustafić prebačen u sarajevski zatvor!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Bivši ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić večeras je predat kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, nakon što je ranije tokom dana izručen iz Hrvatske.

Delimustafić je u pratnji pripadnika bosanskohercegovačke pravosudne policije nešto pre 20 sati predat stražarima u okružnom zatvoru u Sarajevu gde će u skladu sa ranijom odlukom županijskog suda u Sarajevu provesti barem naredna dva meseca za koliko mu je određen pritvor, prenosi Hina.

(VIDEO) NEUSPELI POKUŠAJ BEKSTVA: Uhapšen bivši ministar policije BiH Alija Delimustafić!

Delimustafić je pravosudnoj policiji BiH predat tokom dana na graničnom prelazu kod Velike Kladuše nakon što je njegovo izručenje odobrilo hrvatsko ministarstvo pravosuđa. On je otkriven i uhapšen u Karlovcu 22. decembra prošle godine, a u Hrvatsku je pobegao nakon što mu je u BiH privremeno bio ukinut istražni pritvor.

UHAPŠEN ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA I KORUPCIJE: Alija Delimustafić priveden u prostorije FUP

Delimustafić je u BiH uhapšen u novembru pod sumnjom da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja je nezakonito preuzimala vlasništvo nad nekretninama koje su vlasnici napustili ili su umrli, a potom su takve kuće i stanove na području Sarajeva preprodavali, uglavnom državljanima arapskih zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track