MINISTARSTVO ODBRANE BiH: Postrojavanje vojnika na Dan Republike Srpske po pravilima
Foto: Printscreen Youtube

Čisto ko suza

MINISTARSTVO ODBRANE BiH: Postrojavanje vojnika na Dan Republike Srpske po pravilima

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Angažmanom Oružanih snaga BiH u Banjaluci 9. januara ispoštovana je odluka Ministarstva odbrane i naredba Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, navodi se u izveštaju tog resora.

Vojnici, kako je konstatovano, nisu učestvovali u paradi, već kao pratnja predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

U dokumentu, koji je strogo zabranjen za javnost, piše da je Ivanić iz Ministarstva odbrane dobio odobrenu prijavu za angažovanje jedinice za odavanje počasti, koja je potom prosleđena u Zajednički štab Oružanih snaga BiH, saznaje "Evroblic".

"Odavanje počasti je urađeno u koordinaciji protokola Predsedništva BiH i nosioca aktivnosti, odnosno Šeste pešadijske brigade", navedeno je u izveštaju.Ističe se da su uočene neprecizne procedure u pravilnicima koji regulišu ovu oblast, te se sugeriše da u narednom periodu treba da budu izmenjeni podzakonski akti. Pominje se i neadekvatna korodinacija u zapovedanju Oružanim snagama BiH, kao i različita tumačenja zapovedanja.

(KURIR TV) BANJALUKO, BOG TE VIDEO: Pesmom Pukni zoro proslavili Dan Republike Srpske!

Zaključeno je da sve što se dešavalo u vezi sa oeležavanjem 9. januara nije dovelo do narušavanja jedinstva i borbene gotovosti Oružanih snaga BiH. Ovaj dokument je prosleđen Predsedništvu BiH kao vrhovnom komandnom telu, koje će se o njemu izjasniti na nekoj od narednih sednica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track