Najnovije vesti

PISMO IVANIĆU IZ HAGA BILO OTVORENO: On za to optužuje bošnjačku stranu
Foto: Beta/Milan Obradović

Postupak revizije presude

PISMO IVANIĆU IZ HAGA BILO OTVORENO: On za to optužuje bošnjačku stranu

Bosna i Hercegovina


Ministarstvo spoljnih poslova BiH potvrdilo je da je kovertirana pošiljka, na ime predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića iz Ambasade BiH u Hagu, stigla otvorena.

U saopštenju tog resora se navodi, da je to otkriveno u procesu prijema i evidentiranja pošiljki, koje su stigle i na adrese bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je povodom uočenih nepravilnosti naložio pokretanje internih procedura utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u MVP-u i Ambasadi BiH u Hagu, a predsedavajući Predsjedništva BiH će tim povodom se obratiti medijima.

Ivanić je danas optužio bošnjačku stranu za to što mu je, uprkos upozorenja, dostavljeno otvoreno pismo iz Međunarodnog suda pravde u Hagu, koje je u Predsedništvo stiglo preko Ambasade BiH u Holandiji što, kako je rekao, samo potvrđuje postojanje paralelizma u vlasti BiH.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će odgovor MSP-u, a krajnji rok za to je 2. marta u 18 sati, dostaviti preko specijalnog izaslanika, kako se otvaranje pošte ne bi ponovilo.Predsedavajući Predsedništva BiH je ocenio da je to "silovanje srpskog naroda" u BiH, te da je njemu sada jasno otkuda je Bakir Izetbegović ranije znao šta piše u pismu.

"Ako to nije paralelizam institucija ne znam šta je drugo", rekao je Ivanić, istakavši da je preko ovoga nema nameru da pređe, te da će sačekati istragu koja će utvrditi kako je do toga došla, a koju je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova BiH.Precizirao je da MSP od Predsedništva BiH traži pojašnjenje u vezi sa statusom bivšeg agenta BiH pred tim sudom Sakiba Softića.

Ivanić je citirajući navode MSP-a rekao da se Softić u tom pismu jasno naziva "bivšim agentom", odnosno agentom u orginalnom slučaju.Originalni slučaj je završen 2007. godine, istakao je Ivanić.

(Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...