IZETBEGOVIĆ: Svi članovi Predsedništva BiH će posebno odgovoriti na pismo iz Haga!
Foto: Printscreen N1

Postupak revizija presude

IZETBEGOVIĆ: Svi članovi Predsedništva BiH će posebno odgovoriti na pismo iz Haga!

Bosna i Hercegovina -

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je danas, komentarišući pismo koje je Međunarodni sud u Hagu 24. februara uputio trojici članova Predsedništva BiH u kojima traži pojašnjenje u vezi statusa agenta u postupku revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije Sakiba Softića, da će svi članovi Predsedništva BiH odgovoriti posebno, javlja agencija Anadolija.

Kazao je da je juče bio sa predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem.

"Svako će posebno da odgovori. Mislim da se on trenutno upustio u ono što je meni neutemeljeno prebacivao. Govorio je da ja pokušavam da sam zastupam stavove celog Predsedništva BiH, a ja to nikada nisam radio. Samo sam tvrdio da agent ima legitimaciju, mandat koji mu je dalo tročlano Predsedništvo BiH pre 15 godina", pojasnio je Izetbegović.

Naglasio je da se "nikada nije upuštao da to direktno on radi sam".

"Jesam kao bošnjački član Predsedništva BiH, kao predstavnik naroda koji je pretrpio genocid učinio sve da Softiću, agentu BiH svetski eksperti pomognu u tome da napravi valjanu aplikaciju, zahtev za reviziju. Ali, Ivanić je, kao što rekoh, počeo da radi to sam, da se predstavlja suverenom BiH. On nije suveren BiH, on je samo jedan od članova Predsjedništva, u ovom trenutku predsjedavajući i može prenositi Haškom tribunalu, odnosno Tribunalu za pravdu isključivo ono što se sva trojica dogovorimo", poručio je Izetbegović.

Izrazio je nadu da se neće upustiti u neke neustavne, protuzakonite manipulacije sa svojom pozicijom jer je kao što je rekao ušao u jednu neustavnu, protuzakonitu poziciju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 NAJVAŽNIJIH PORUKA sa sastanka Vučića, Nikolića, Dodika i Ivanića, a NAJJAČA je DEVETA!

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track