TUŽILAŠTVO BiH: Sakib Softić pod lupom jer se lažno predstavljao kao agent BiH
Foto: Printscreen YouTube

Poseban predmet

TUŽILAŠTVO BiH: Sakib Softić pod lupom jer se lažno predstavljao kao agent BiH

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH formiraće predmet i proveriti navode koji se tiču postupanja Sakiba Softića kao agenta BiH u postupku podnošenja zahteva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, prenose banjalučki mediji.

On nije mogao da saopšti više detalja u vezi sa formiranjem ovog predmeta.

Međunarodni sud pravde u Hagu obavestio je još krajem maja prošle godine Softića da ga ne smatra agentom BiH pred tim sudom, saopštio je ranije danas predsednik tog suda Ron Abraham. On je potvrdio da je Sud odbio da u postupak uzme zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije zbog toga što o imenovanju agenta, ni o pokretanju postupka nije dobio nikakvu odluku Predsedništva BiH.

Abraham je naveo da je Softić još 25. maja prošle godine pisao Sudu pitajući da li je njegovo imenovanje za pravnog zastupnika BiH iz 2002. godine još važeće za pokretanje procesa revizije presude.

"Pismom, datiranim 26. maja 2016. godine, sekretar Suda informisao je Softića da je neophodno novo imenovanje. Sud nije dobio nikakav dokument koji bi potvrdio da je Softić imenovan u svrhu procesa za reviziju presude iz 2007. godine", precizirao je predsednik Međunarodnog suda pravde.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 10.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track