DODIK: Nemam poverenja u tužilaštvo BiH, rade selektivno!
Foto: Dado Đilas

Pobrkani lončići

DODIK: Nemam poverenja u tužilaštvo BiH, rade selektivno!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema poverenje u Tužilaštvo BiH i da radi selektivno.

On je ocenio da na njihov selektivan rad ukazuje i činjenica da je zvanično formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakiba Softića, a ne protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića zbog podnošenja zahteva za reviziju presude protiv Srbije.

Dodik smatra da se u tužilaštvo BIH ne može imati poverenje ni zato što još nije formiran predmet za pokušaj ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića, 11. jula 2015. godine u Potočarima, pa do svega što se dešava.

Dodik je novinarima u Zvorniku rekao i da ovo što se sada dešava oko Softića predstavlja neku "bošnjačku zavrzlamu koja treba da dovede do toga kao da se nešto kreće, a u suštini da ništa ne bude".

Dodik kaže i da ako se iko lažno predstavio, onda je to Izetbegović, koji je podsticao Softića, iako je pre dve, tri godine govorio da je bivši agent BiH.

"To najbolje pokazuje ugovor koji su imali za njegove usluge koji je finansijski težak 150.000 KM, kao i to da je deo već plaćen", napominje Dodik.

Prema njegoim rečima, potpisi Izetbegovića i Softića u vezi sa tim govore o tome da je to zajednicko udruženje koje je trebalo nešto da napravi.

Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet protiv bivšeg agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakibom Softićem u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, rekao je danas portparol ove pravosudne institucije Boris Grubešić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

(nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track