IZETBEGOVIĆ: Stabilizovati stanje u BiH, bez trećeg entiteta i novih referenduma
Foto: Beta

Regionalni lideri u Mostaru

IZETBEGOVIĆ: Stabilizovati stanje u BiH, bez trećeg entiteta i novih referenduma

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras posle neformalnog sastanka regionalnih lidera u Mostaru da je razgovarano o tome kako popraviti stvari i postići poverenje u BiH.

"Svi smo iskazali bojazan šta očekujemo od druge i treće strane. Svi su svesni toga da sa svake strane treba napraviti neki korak, stabilizovati prilike u BiH", kazao je Izetbegović posle radne večere.On je naveo da se "od bošnjačke strane očekuje da pomogne Hrvatima".

"Ja sam kazao šta je preduslov s moje strane - ne sme doći ni do kakvih novih entiteta, nikakvih novih priča o podeli BiH i nikakvih referenduma", istakao je Izetbegović.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Večeri su prisustvovali srpski i hrvatski premijeri Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, članovi Predsedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, te predsjednici RS i Federacije BiH Milorad Dodik i Marinko Čavara.Tokom neformalnog susreta razgovarano je o brojnim temama i izazovima pred kojima se nalazi region.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track