OPLJAČKAO POŠTU I PRETIO ORUŽJEM: Maskirani muškarac u bekstvu sa više hiljada maraka!
Foto: Printscreen Rtvbn.com

Incident kod Zenice

OPLJAČKAO POŠTU I PRETIO ORUŽJEM: Maskirani muškarac u bekstvu sa više hiljada maraka!

Bosna i Hercegovina -

U Janjićima, kod Zenice, jutros je maskirani muškarac uz pretnju oružjem poslovnicu "BH Pošte“, koji je prilikom toga uzeo više hiljada maraka.

Maskirani muškarac, potom, se automobilom uputio u pravcu Lašve, a zahvaljujući dobroj saradnji MUP-a ZDK i MUP-a SBK, na području Novog Travnika uhapšen je muškarac koji se dovodi u vezu s ovim razbojništvom.

Prema rečima Aldine Ahmić, odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog dela, angažovani su svi raspoloživi policijski službenici koji su, zajedno s dva tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, u koordiniranoj i brzoj akciji, blokirali saobraćajnice i šire područje mesta izvršenja krivičnog dela te preduzeli aktivnosti na pretrazi terena kao i druge operativne mere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca ovog razbojništva.

"U saradnji s policijskim službenicima MUP-a SBK, na području Novog Travnika uhapšena je osoba koja se dovodi u vezu s izvršenjem ovog razbojništva. O celokupnom događaju upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK", kaže Ahmić.

Ističe da se aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog dela nastavljaju, a nakon preduzimanja svih potrebnih mera i radnji, uhapšeni će biti predat službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK kada će nad istim u službenim prostorijama, biti zavedena kriminalistička obrada.

(Dnevni Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track