RADONČIĆ TRAŽI DA SE IZETBEGOVIĆ POVUČE: Bakire, odlazi, ti si izgubljen čovek!
Foto: Printscreen Yt I AP

Vreme je

RADONČIĆ TRAŽI DA SE IZETBEGOVIĆ POVUČE: Bakire, odlazi, ti si izgubljen čovek!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić poručio je bošnjačkom članu predsedništva BiH i predsedniku vladajuće SDA Bakiru Izetbegoviću da je vreme da se povuče sa političke scene.

"On objektivno treba da razmišlja o svom odlasku s političke scene kako bi se na bošnjačkom političkom prostoru pojavile nove, zdrave, proevropske i prozapadno orijentisane snage, koje će čuvati i bošnjaštvo i islam, ali imati i talenat za regionalno povezivanje i shvatanje da su Bošnjaci evropski narod, a ne turski privezak", kaže Radončić. On je istakao da Izetbegović nije jedini krivac za krizu koja potreba BiH, ali je "najtransparentnije izgubljen čovek, koji traži konflikt sa svima", rekao je Radončić u intervjuu banjalučkim Nezavisnim novinama.

Radončić je Izetbegovića opisao kao sultana ili vezira koji vlada 27 godina što iz svoje, što iz očeve stolice, a sada se zavadio sa svima.

"I s koalicionim partnerima, i s političarima u regionu, i sa svojom strankom. On je očigledno sa svima u sukobu osim sa Sebijom Izetbegović. Verovatno bi i s njom bio u sukobu, ali ga je, pretpostavljam, strah", kazao je. Radončić, koji je najavio kandidaturu za bošnjačkog člana Predsedništva BiH, smatra da će na kraju o tome odlučivati organi stranke. A sebe je uporedio s američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je, podseća, pobedio iz trećeg pokušaja.

"Praktično, ja sam jedini političar u BiH koji ima sve predispozicije za takvo nešto, u okviru novog svetskog konteksta, gde treba posmatrati izbor novog američkog predsednika. Bio sam uspešan medijski magnat, vrlo uspešan gradilac i mislim da će se i u BiH, kao u Americi, dogoditi proces u kojem će građani otpiliti, odbaciti nepotizam i dinastije", naveo je i dodao da je Amerika bila umorna od ere porodice Buš i porodice Klinton, i odlučila su se za Trampa. Radončić misli da su i Bošnjaci preumorni od Izetbegovića i pet familija, i da je, ukoliko se kandiduje, njegova pobeda praktično tehničko pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track