(VIDEO) UMESTO BICIKLA ŽELEO KOZU: Ovako danas živi mališan koji je pre godinu dana RASPLAKAO Balkan
Foto: Printscreen/ Youtube

Mali heroj iz BiH

(VIDEO) UMESTO BICIKLA ŽELEO KOZU: Ovako danas živi mališan koji je pre godinu dana RASPLAKAO Balkan

Bosna i Hercegovina -

"Mene vala ne zanimaju ni bicikla, ni ništa. Ja volim koze jer od njih imam mleka svakog jutra, od bicikla nemam nikakve koristi", bile su reči 16-godišnjeg Jasmina Hačkčića iz Stupara kraj Kladnja pre godinu dana.

Mnogi dobri ljudi javili su se i pomogli Jasminu da ostvari svoju želju.

"Sve je bilo dobro, a onda je neko na Fejsbuku objavio da nas je posetio Vedad Ibišević i donirao 40.000 KM i sve je stalo. Naravno da to nije istina. Nije mi jasno kome odgovara da širi takve neistine i dezinformacije. Ali eto", govori Jasmin, te pokazuje šta je uradio sa donacijama koje su do tada stigle.

"Napravio sam štalu, kupio kravu… Imam i 10-ak ovaca, nešto koza. Dosta koza mi je pokrepalo, nije mi jasno zašto. Kao da ih je neko otrovao… To mi je najviše žao. Volim životinje, svaki dan sam sa njima," kaže Jasmin.

Jasmin kaže da mu je želja da skupi 4.000 KM (oko 250 hiljada dinara) koje su mu potrebne kako bi njegov brat, koji ima problema sa očima i slabo vidi, otišao na operaciju u Beograd.

"Pokušavam da skupim sredstva i za mrežu da ogradim deo zemljišta koje sam očistio, pa da mogu da pustitim ovce i koze da pasu", poručuje Jasmin, koji napominje da je najsrećniji kada se nalazi u društvu životinja.

Želja mu je i da vremenom napravi svoju kuću, budući da će se uskoro morati iseliti iz privremenog smeštaja za izbeglice u kojem se trenutno njegova porodica nalazi.

(fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track