Najnovije vesti

DODIK NA 22. GODIŠNJICU BLJESKA: Republika Srpska je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi
Foto: RTRS

Sećanje na žrtve

DODIK NA 22. GODIŠNJICU BLJESKA: Republika Srpska je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi

Bosna i Hercegovina
14:04h

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Gradiški da je Republika Srpska ugržena okruženjem u kojem se nalazi i da su Srbi stradali uvek kada nisu imali državu.

"Dolazim ovde svake godine u nastojanju da održimo sećanje na stradanje. Stradanje koje je bilo u kontinuitetu. Nadam se da smo naučili lekciju. Stradali smo kada god nismo imali državu. Sada kad imamo državu, to im smeta", kazao je Dodik u Gradiški, gde se danas obeležava 22. godišnjica hrvatskog progona Srba iz Zapadne Slavonije.

Navodeći da je RS motivisana voljom srpskog naroda, predsednik RS je ocenio da "mnogi Bošnjaci i Hrvati ne žele da je vide, ali da RS mora opstati". Srbi su kroz istoriju branili i druge civilizacije, podsetio je predsednik Srpske.

"Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar", kazao je Dodik.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Danas je služen parastos i položeni su venci na spomen ploču stradalim Srbima iz Zapadne Slavonije, a potom su sa mosta na Savi spušteni venci i cveće. Obeležavanje godišnjica progona Srba iz Zapadne Slavonije organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opština Gradiška i Udruženje proteranih Srba iz Zapadne Slavonije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...