SARAJLIJE NASELE NA PREVARU: Lopov im "poklanjao" brendirano posuđe, pa im otimao zlato i nakit
Foto: Profimedia

Varalica

SARAJLIJE NASELE NA PREVARU: Lopov im "poklanjao" brendirano posuđe, pa im otimao zlato i nakit

Bosna i Hercegovina -

Nekoliko građana Sarajeva je proteklih dana naivno naselo na prevaru muškarca koji im je navodno "poklanjao" brendirano posuđe.

Prema izjavama prevarenih građana radi se niskom, tamnoputom muškarcu, sa crnom kosom i dužom bradom koji vozi crnog audija. On im je, kada bi ih sreo ispred zgrade, nudio brendirano posuđe kao poklon, da bi od njih na kraju, kada bi došao u stan, tražio zlato ili novac.

"Užasno se osećam, ne mogu da verujem da me je ovako prevario i šta sam uradila. Bila sam ispred haustora, a on je sa još jednim čovekom sedeo u autu. Mahnuo mi je i rekao da hoće da mi pokloni posuđe. Prvo nisam verovala i rekla sam da ne želim, ali on je već uzeo kutije iz gepeka i krenuo da ih nosi prema meni. Pitao me u kom stanu živim i krenuo ka njemu", priča jedna od prevarenih građanki.

Kaže da ni u jednom momentu nije pristala da uzme posuđe, ali da je on insistirao.

"Rekao je da je Mađar i da je pokušao da proda posuđe, ali nije uspeo, zbog čega želi da ga pokloni, jer ne može da ga nosi preko granice i carine. Tada sam poverovala u priču i obradovala se jer znam da je pomenuto posuđe vrlo dobro, a nikada ranije nisam mogla da ga priuštim", priča ona.

Međutim, kada je raspakovao kutije, prevarant je tražio nešto zauzvrat.

"Tada je rekao: "Gospođo vi sada meni treba nešto da poklonite". Iznenadila sam se i rekla da nemam ništa, ali mi je onda tražio lančić. Naivno sam mu ga dala, ali je rekao da je to malo, pa je tražio zlatni prsten, pa mu je i to opet bilo malo. Tražio mi je i zlato iz zuba, ali sam rekla da nemam ni to. Na kraju sam morala da mu dam nekoliko prstenova i lančić i jedva je otišao", kaže starija gospođa, još uvek potrešena nakon prevare.

Dodaje da su, kasnije pričajući o tome, komšije iz tog naselja, shvatile da je mnogo njih na sličan način isti čovek prevario, samo što je nekima tražio novac, a nekima zlato. Zaključili su da su sve njegove žrtve bile starije osobe, te su čuli da se zapravo radi o nekom jeftinom kineskom posuđu, koje je čak i otrovno. Pojedinima je ovaj prevarant pokušavao da proda posuđe po "bezobraznim cenama" tvrdeći da se zaista radi o pravom Zepter posuđu.

"Bio sam u autu na parkingu ispred zgrade, kada mi je prišao neko u crnom audiju. Insistirao je da mi proda posuđe, ali sam ga drsko odbio, jer mi je to bilo sumnjivo", kazao je jedan Sarajlija, koji je na svu sreću izbegao prevaru.

Iz firme pomenutog posuđa kažu da nisu imali direktnih pritužbi na ovog prevaranta, te ističu da građani ne bi trebalo da veruju i da se pouzdaju u takve načine kupovine i navodne nagradne igre i poklone.

Iz MUP-a KS su izjavili da su imali samo jednu ovakvu prijavu.

"Prva policijska uprava je obaveštena 15. aprila da je izvršena prevara nad osobom inicijala I. G. F. ali ona nikada nije došla u policijske prostorije da da izjavu. Policija ima još nekih saznanja i svakako radi na rasvetljavanju", kazali su u MUP-u.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nova prevara na srpskim pumpama!

(faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track