RODBINA DVOJICE HOLANĐANA BESPOTREBNO DIGLA PANIKU: Prijavili nestanak, oni pronađeni živi i zdravi
Foto: Facebook

Srećan kraj

RODBINA DVOJICE HOLANĐANA BESPOTREBNO DIGLA PANIKU: Prijavili nestanak, oni pronađeni živi i zdravi

Bosna i Hercegovina -

Potraga za dvojicom Holanđana za kojima je jučer, nakon što su nestali na Prenju, pokrenuta potraga i na društvenoj mreži Fejsbuk, sinoć je srećno okončana.

Naime, dvojica mladića nestali su pre četiri dana, koliko se i nikome nisu javljali na telefon. Zabrinuta porodica odmah je kontaktirala GSS u Mostaru. Juče su pripadnici ove gorske službe spašavanja na svojoj Fejsbuk stranici objavili i fotografije jednog od nestalih mladića i uputili apel svima koji imaju informacije o njima da o tome odmah obaveste GSS Mostar.

Nestali su Majnrad Samuel van der Šir, 23 godine, (na fotografiji) i Stijn Mulder koji ima plavu bradu i 24 godine, stoji u obaveštenju GSS-a Mostar uz napomenu da oni polaze u potragu.

U akciju su se odmah uključili GSS Mostar, Konjic i Jablanica, a mladići su pronađeni u selu Lukomir na Bjelašnici.

"Nakon što su 4 dana bili nedostupni na telefone i nakon što je zabrinuta porodica kontaktirala GSS a Mostar, Konjic i Jablanica pokrenuli svoje resurse neodgovorna holandska gospoda su pronađena u selu Lukomir na Bjelašnici. Živa i zdrava !!!, stoji na Fejsbuk stranici GSS-a Mostar.

Prema stanju sa terena, mladi Holanđani koji su nisu ni bili nestali, nego se nisu javljali svojim najbližim koji su bili jako zabrinuti, pa su čitavu potragu i organiovali, tražeći pomoć GSS-a Mostar.

(Faktor.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Da li je za Srbiju interesantan gasovod Turski tok?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track