(VIDEO) TRAGEDIJA U RIMU: Tri ćerke porodice Halilović iz BiH izgorele u stravičnom požaru
Foto: Youtube Printscreen

Podmetnuti zločin

(VIDEO) TRAGEDIJA U RIMU: Tri ćerke porodice Halilović iz BiH izgorele u stravičnom požaru

Bosna i Hercegovina -

Nepoznate osobe su u utorak uveče bacile molotovljev koktel u kamper vozilo 13-člane porodice Halilović, koje se nalazilo na parkingu tržnog centra u predgrađu Rima.

Tom prilikom smrtno su nastradale tri ćerke državljanina BiH Romana Halilovića, Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20).

Prema pisanjima italijanskih medija, kad je vatra zahvatila kamper, nastao je pravi užas. Roman i njegova supruga uspeli su da spase osmoro dece, ali nije bilo spasa za tri ćerke, koje su žive izgorele do dolaska vatrogasaca. Italijanski mediji objavili su snimak buktinje kampera u kom su stradale devojčice i devojka.

Napad su osudili italijanski politički i verski lideri, a poruku podrške porodici Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajevskog.

I rimska gradonačelnica Virdžinija Ragi došla je na mesto zločina, a predsednik Italije Serđo Matarela napisao je da je "ubijanje dece nedostojno ljudske rase".

Porodica Halilović je poreklom iz BiH, ali italijanski istražitelji isključuju rasne motive zločina. Spekuliše se da je reč o obračunu romskih porodica iz Srbije i BiH.

(faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track