DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Podsećanje na JUNAKE koji su odbranili SLOBODU SRPSKOG naroda
Foto: Printscreen/ Youtube

Vreme kad se oružjem branila sloboda

DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Podsećanje na JUNAKE koji su odbranili SLOBODU SRPSKOG naroda

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Vojska Republike Srpske nesumnjivo odbranila slobodu srpskog naroda i stvorila temelje Srpske.

"VRS se u svojim operacijama vodila vojničkom čašću i odvažnošću", rekao je Dodik.

Naglasio je da Vojska Republike Srpske zaslužuje da bude najvažniji deo sećanja na vreme kada se oružjem branila sloboda.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim građanima Republike Srpske 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske i istakla da treba podsetiti ljude koji baštine tradiciju i iste one vrednosti Vojske Republike Srpske kroz Treći pešadijski puk da znaju da je to velika čast.

Povodom obeležavanja Dana Vojske Republike Srpske u kulturnom centru "Banski dvor" danas će biti održana svečana akademija.

Svečanoj akademiji prisustvovaće premijerka Željka Cvijanović.

U kasarni Kozara u Banjaluci predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić prisustvovaće svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Pre 12 godina integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Obeležavanje Dana Vojske Republike Srpske održava se u organizaciji Odbora Vlade Srpske za negovanje tradicije oslobodilačih ratova.

(RTRS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BANJALUKO, BOG TE VIDEO: Pesmom Pukni zoro proslavili Dan Republike Srpske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track