SKANDAL NA KONKURSU ZA POSAO U KPZ ZENICA: Došla pod rotacijama, bila loša i dobila posao... a preziva se kao direktor zatvora
Foto Printscreen Facebook, Foto: FOTO Printscreen Facebook

NEPOTIZAM?

SKANDAL NA KONKURSU ZA POSAO U KPZ ZENICA: Došla pod rotacijama, bila loša i dobila posao... a preziva se kao direktor zatvora

Bosna i Hercegovina -

Prošle nedelje na kućne adrese svih osoba koje su konkurisale na konkursu za zatvorsku policiju KPZ-a Sarajevo stiglo je obaveštenje o pet osoba koje su izabrane a među njima se nalazi Merima Jabandžić, koja ima isto prezime kao direktor KPZ Zenica Hidajet Jabandžić.

Redakciji portala Dnevno.ba obratili su se kandidati koji tvrde da Merima Jabandžić nije zadovoljila gotovo ni jedan kriterijum.

“Jedan detalj nam je upao u oči, jedna kandidatkinja je na obuke i testiranja dolazila službenim vozilom pod rotacijama. Ista ta osoba je i primljena. Reč je o devojci koja je u uskoj rodbinskoj vezi sa pomenutim direktorom Hidajetom Jabandžićem, nalazi se pod rednim broj četiri na listi primljenih zatvorskih policajaca koju je objavio KPZ Sarajevo”, rekao je za Source.ba jedan od kandidata.

Ista osoba je navela i da se bodovanja dobro sećaju jer nakon svake obuke njih dvadeset kandidata bi seli u istu prostoriju gde su im se naglas čitali osvojene bodovi na testiranjima.

Ono što je skrenulo pažnju svih kandidata na Merimu Jabandžić jeste to što, kako oni tvrde, dotična se pojavila na obuci u službenom vozilu pod rotacijama.

“Mislili smo da je došao neko od komisije, ministar ili direktor KPZ Zenica, ali kada smo pogledali videli smo da izlazi ona iz vozila i sve nam je bilo jasno. S obzirom da nam je bilo sumnjivo počeli smo tražiti po internetu i kada smo videli da je već jedna njena rođaka nezakonito zapošljavana u Zenici i da je taj konkurs poništavan, i mediji su o tome izveštavali i ovo nam je bilo čudno. Videli smo da se ona nije trudila, a znali smo da će biti primljena. Nije htela ni da trči na Kuperu, ne znam ni je li 1.000 metara istrčala. Bila je potpuno nezainteresovana za obuku, a i mi smo se sami pomirili da će ona proći tako da su druge devojke izgubile volju jer su znale otprilike št će da se desiti”, rekao je sagovornik.

Devojka, kojoj je Merima bila konkurencija u izboru za ženskog stražara, ispričala je da ona nije zadovoljila potrebne kriterijume.

“Rekli su da će primiti dve pripravnice. Merima nije zadovoljila gotovo nijedan kriterijum koji je bio javan, a šta su privatno pričali to ne znam. Na početku nisam ni skontala ko je dok ona nije došla u službenom autu. Uopšte nisam mogla da povežem da se direktor zatvora u Zenici preziva isto kao i ona. Odmah mi je bilo jasno da bi ona mogla biti primljena. Čim smo saznali njeno prezime, mi devojke smo postale demoralisane”, ispričala je ova devojka.

(Kurir.rs/Dnevno.ba)

Foto Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : SAD zabrinute zbog ruskog centra u Nišu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track