KAD JE VIDEO BEBU, LEKAR SAMO ŠTO NIJE ZAPLAKAO: Ne dao bog nikome, jedva čekali prvo dete, a doživeli pakao!
Foto: Printscreen Avaz.ba

još jedna žrtva lekarskog nemara

KAD JE VIDEO BEBU, LEKAR SAMO ŠTO NIJE ZAPLAKAO: Ne dao bog nikome, jedva čekali prvo dete, a doživeli pakao!

Bosna i Hercegovina -

KAKANJ - Da će najsrećniji dan u životu da im se pretvoriti u horor, bračni par Ernad i Mirnesa Bečak iz Bilješeva kod Kaknja nije mogao ni da nasluti.

Kada je Mirnesa rodila devojčicu, kakanjski lekari su je hitno uputili u zeničku bolnicu jer je malena rođena s anomalijama kuka, zbog čega joj noge idu prema ramenima. Doktori u Kaknju su upozoravali na opasnost već u drugom mesecu trudnoće, ali su zenički stručnjaci tvrdili da se plod odlično razvija, piše Aura.ba.

Budući da su, kako kažu, tokom trudnoće redovno posećivali ginekologa i išli na kontrole, o čemu svedoče i nalazi lekara, koji su sve vreme tvrdili da je sa bebom sve uredu, saznanje da su dobili dete s anomalijama bio je ogroman šok.

foto: Printscreen Avaz.ba/J. Hadžić

JOŠ NE VERUJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Ernad Bečak i njegova majka Latifa

"Jedva sam čekala prvo unuče i onda nam se dogodio pakao. Sve počinje u drugom mesecu trudnoće. Odlazimo kod doktorke u Kakanj, koja je primetila da je bebi jedna noga podvijena. Uputila nas je u zeničku bolnicu", priseća se Ernadova majka majka Latifa, koja je pratila snaju kod lekara tokom cele trudnoće.

Uz preporuku da obave pregled u zeničkoj bolnici, objašnjavajući da oni imaju bolje aparate, istog dana otišli su u Zenicu.

"Plačući sam čekala dok je obavljala pregled u Zenici. Izašla je s osmehom, i rekla da je doktor rekao da je sve uredu i da ponovo dođe na redovnu kontorlu, dodajći da se doktor nije potpisao na nalaz uz kasnije obrazloženje da je zaboravio", priča Latifa.

Mirnesa je nastavila da odlaziti na preglede u Zenicu. Sa svakog je izlazila nasmejana jer su lekari tvrdili da je sve uredu.

foto: Printscreen Avaz.ba/J. Hadžić

OČAJNI OTAC: Ernad Bečak

Čak je preglede, tvrdi porodica Bečak, obavljalo nekoliko doktora. Ipak, nikada neće zaboraviti dan kada su dočekali da dobiju ćerku i prvo unuče. Budući da su nalazi lekara tvrdili da je sve uredu, odlučili su da se Mirnesa porodi u Kaknju.

"Nikada neću zaboraviti taj petak, strava i užas. Doktor je izašao i samo što ne plače. Sav se tresao. Samo mi je rekao 'Ne do Bog nikom'. Doživeli smo šok. Od tog dana smo na tabletama" – kaže kroz suze baka Latifa, koja još nije smogla snage da vidi svoju unuku.

Nesrećnu devojčicu čekaju brojne hirurške intervencije. Da li će iko odgovarati od medicinskog osoblja?

Beba je odmah posle rođenja hitno prebačena u zeničku bolnicu. Pored teških anomalija kuka, zbog kojih joj nogice rastu ka ramenima, desna noga je u predelu kolena spojena kožicom. Operisala je i kičmu. Porodica Bečak još je u šoku.

foto: Printscreen Klix.ba

LEKARSKI NEMAR UNIŠTIO IM ŽIVOTE: Zenička bolnica

Ako je doktorka primetila problem u drugom mesecu, kako u Zenici nisu mogli do kraja trudnoće? Zašto je nisu poslali na 4D? Kako se sada nositi sa tim da se dete i porodica pate celog život, samo su neka od pitanja na koja porodica traži odgovore, okrivljujući zeničke lekare za horor koji proživljavaju.

Kažu da imaju saznanja da će lekari pokušati da svu krivicu svale na majku tvrdnjama da se nije redovno kontrolisala, međutim, Latifa kaže da imaju papire za svaki pregled - ukupno 12.

Prve prognoze lekara, kaže porodica, su da se radi o težem slučaju i da ni oni ne mogu da veruju da je ovakav propust mogao da se dogodi.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja