Najnovije vesti

OTKAZAN SASTANAK LIDERA BIH: Tone li zemlja u još dublju krizu?
Foto: Dragana Udovičić

Opasno

OTKAZAN SASTANAK LIDERA BIH: Tone li zemlja u još dublju krizu?

Bosna i Hercegovina

Otkazan je najavljeni mostarski sastanak članova predsedništva BiH i lidera SNSD-a, Milorada Dodika i SBB-a, Fahrudina Radončića.

Iz Kabineta Predsedavajućeg Predsedništva BiH, Dragana Čovića, saopšteno je da se sastanak odlaže zbog nedolaska pojedinih učesnika.

Prvi je dolazak otkazao bošnjački član Predsedništva, Bakir Izetbegović, a potom i Fahrudin Radončić. Lideri SDS-a i PDP-a, Vukota Govedarica i Branislav Borenović, izjavili su da neće učestvovati na sastanku kom prisustvuje lider SNSD-a Milorad Dodik. Međutim, u kabinetu Dragana Čovića potvrđeno je da Govedarica i Borenović nisu ni bili pozvani na sastanak.

Lidere pojednih partije nemoguće je okupiti za istim stolom. U to se danas uverio Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović, koji je želeo da organizuje radni ručak u Mostaru.

Dolazak je otkazao prvo njegov kolega iz susedne kancelarije Bakir Izetbegović, a potom i Fahrudin Radončić. Lideri SDS-a Vukota Govedarica i PDP-a Branislav Borenović poručili su da neće kod Čovića na ručak kraj Neretve. Međutim, Borenović i Govedarica nisu ni imali mesto za stolom, potvrđeno je iz Čovićevog kabineta. Staša Košarac (SNSD) smatra da je sve to još jedan dokaz da SDA i Bakir Izetbegović upravljaju liderima SDS-a i PDP-a.

Iz kabineta Predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića potvrdili su nam da lideri SDS-a i PDP-a Vukota Govedarica i Branislav Borenović nisu bili pozvani na sastanak u Mostar.

Članovi Predsedništva BiH trebalo je da razgovaraju sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i SBB-a Fahrudinom Radončićem. To je jasno i iz jučerašnje Čovićeve izjave.

Član Predsedništva BiH iz Srpske Mladen Ivanić smatra da je sastanak u Mostaru bio pokušaj da se prevaziđe kriza na Evropskom putu. Sporo se odgovora na Upitnik Evropske komisije. BiH nije pristupila Transportnoj zajednici Zapadnog Balkana. Upravo zbog toga Ivanić je planirao da putuje u Mostar.

"Ko drugi, ako ne Predsedništvo može učiniti negde da se te stvari pokušaju deblokirati. Јa bih da je bilo sastanka išao. Smatram to svojom političkom obavezom", poručio je Ivanić.

Ipak, tako ne misli Ivanićev kolega iz Predsedništva Bakir Izetbegović. SBB neće bez SDA. Svi su zajedno u vlasti u Sarajevu. Za razgovor o evropskom putu je, u zajedničkim institucijama opozicioni, SNSD. Rajko Vasić iz ove stranke tvrdi da je reč o pokušaju izolacije Republike Srpske. Vlast na nivou BiH više definitivno ne postoji ili je predizborni front otvoren godinu dana ranije?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

Kurir.rs/RTRS

Foto: Whats up

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...