MEDVED TERORIŠE SELO: Napao domaćinstvo, usmrtio svinju od 170 kilograma i dva puta se vraćao po plen!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

UPORNA ŽIVOTINJA

MEDVED TERORIŠE SELO: Napao domaćinstvo, usmrtio svinju od 170 kilograma i dva puta se vraćao po plen!

Bosna i Hercegovina -

Porodica i meštani mesta Bregovi kod Kneževa šokirani su napadom medveda u domaćinstvu Živka Tomaševića (64). Gladni medved je sinoć prvo harao po dvorištu Tomaševića, zatim je provalio u svinjac, usmrtio životinju tešku 170 kilograma, a drugu teško povredio.

Živkova unuka, Danijela Knežević, je izjavila da je medved sinoć oko 21:30 prvo lutao po dvorištu, a zatim provalio u svinjac.

"Prvo je usmrtio jednu svinju i vukao je. Kada je deda sišao u dvorište medved se uspravio na zadnje noge, ispuštao zvukove i krenuo na njega. Deda je upalio baterijsku lampu, medved je tada spustio usmrćenu svinju i pobegao u šumu", izjavila je Kneževićeva i dodala kako su sve ovo iz kuće gledala i četiri maloletna deteta.

Međutim, ovo nije bio kraj pohoda. Zver se uskoro vratila po plen.

"Oko 1:30 iza ponoći ponovo se vratio po svinju koju je ostavio ali su ga galamom i lupanjem uspeli oterati, da bi u zoru ponovio pohod. Kao i ranije, nije odneo svoj plen u šumu – izjavila je Kneževićeva.

Ona je dodala da se svinjac u kojem se odvijao krvavi pir medveda nalazi 10 metara od porodične kuće.

Osmočlana Živkova porodica sa zebnjom čeka sledeću noć s obzirom na upornost koju je medved pokazao i da u drugoj štali imaju još ovaca, krave i telad, te da nemaju čime da brane vlastitu imovinu.

"Lovci za sada nisu pokazali interesovanje da krenu u hajku za medvedom. Zar je važniji njegov život od života naše porodice", pita Danijela Knežević.

(Kurir.rs/ Blic)

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vratio Zlatokosi milo za drago! Meda upao u kuću, a posebno se nameračio na klavir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track