DRAMA U SARAJEVU: Amerikanka pokazala Bakiru Izetbegoviću srednji prst pa završila u policiji!
Foto: Avaz.ba/ F. Fočo, Foto: Avaz.ba/ F. Fočo

IZREVOLTIRANA ONDAŠNJIM POLITIČARIMA

DRAMA U SARAJEVU: Amerikanka pokazala Bakiru Izetbegoviću srednji prst pa završila u policiji!

Bosna i Hercegovina -

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva juče su privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsedništva BiH i čelnika SDA.

"Incident" se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića. Kako se navodi, i član Predsedništva bio je u automobilu.

Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, pošto su ga ostavili u zgradi Predsedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je devojka pokazala srednji prst.

"Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom niti išta slično. Smejali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu", priča Amerikankin prijatelj dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marindvor.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, telohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dve patrole. Ispred zgrade Kantona Sarajevo bilo je nekoliko policijskih službenika, telohranitelji, devojka i njen prijatelj.

"Šta je ovo, da nije kakva dojava o bombi bila ili neki teroristički napad", prokomentarisao je jedan prolaznik.

Posle sastavljanja službene beleške, policajci su devojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

"Ona je u šoku, da je znala da će se ovo dogoditi, ne bi to nikad uradila, iako je ogorčena na naše političare. Uvijek govori da su š...., jer godinama radi ovde i vidi kako narod živi", dodaje Amerikankin prijatelj.

Na kraju je morala da plati kaznu za narušavanje javnog reda i mira.

MUP KS: Drsko ponašanje

Iz MUPA-a Kantona Sarajevo dostavili su sledeći komentar o ovom događaju:

"Dana 24. 08. 2017. godine u 11 i 55 sati, policijski službenici II PU su državljanki USA, L. F. P., rođena 1991. godine, nastanjena u USA, izdali prekršajni nalog, zbog izvršenog prekršaja iz člana 8. stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila. O pomenutom događaju je upoznat sudija Opštinskog suda u Sarajevu", naveli su iz MUP.

(Kurir.rs/ Avaz.ba)

Foto: Avaz.ba/ F. Fočo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track