Najnovije vesti

NEČUVEN PRIZOR NA ULAZU U GRAD: Razrušili groblje da bi izgradili restoran
Foto: Avaz.ba

Samo u BiH

NEČUVEN PRIZOR NA ULAZU U GRAD: Razrušili groblje da bi izgradili restoran

Bosna i Hercegovina

Neverovatan prizor na ulazu u Veliku Kladušu dočekaće ovih dana svakog stanovnika tog grada, ali i putnika namernika.

Pored samog puta nalazi se gradilište, delom raskopano, donekle nasuto i izbetonirano, a nasred njega zemljana uzvisina na kojoj se nalazi nekoliko mezara. Prizor koji bi teško kome pao na pamet da se iscenira i za potrebe nekog nadrealnog filma. Ipak, u BiH je sve moguće, pa i to da se na mestu nekadašnjeg mezarja gradi ugostiteljski objekat.

Meštani su u strahu, kažu, od Marka Hušidića, čoveka koji je, tvrde, prekopao nekadašnje mezarje s dvadesetak mezara, većinu posmrtnih ostataka ukopanih odvezao u nepoznatom pravcu i odlučio na tom mestu da sagradi restoran.

Mezari koji su ostali ni na nebu ni na zemlji sada su na uzvisini, jer je površina okolo dubinski kopana, a i potomci ukopanih uložili su sve napore da oni ne dožive sudbinu drugih raskopanih mezara.

Hušidić je prijavljen zbog krivičnog dela povrede mira pokojnika, iz člana 379., stav 1 Krivičnog zakona FBiH.

Kako se saznaje, među dvadesetak mezara iz kojih su ostaci odvezeni na nepoznatu lokaciju bio je i onaj Hilmije Burzića, kladuškog prvoborca i antifašiste. On je bio ograđen i s vidljivim nišanom, ali to nije smetalo Hušidiću da ga poravna bagerom.

(Kurir.rs/avaz.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Premijerka teška milion evra! Otkriveno šta Brnabićka sve poseduje, a nije prijavila!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...