POSLE SKORO 10 GODINA OTKRIVENO: Evo gde je nakon smrti Ismeta Bajramovića Ćele nestao skupoceni audi
Foto: Avaz.ba, Foto: Avaz.ba

PODNETE I PRIJAVE

POSLE SKORO 10 GODINA OTKRIVENO: Evo gde je nakon smrti Ismeta Bajramovića Ćele nestao skupoceni audi

Bosna i Hercegovina -

Pošto je Ismet Bajramović Ćelo 17. decembra 2008. godine u stanu u sarajevskom naselju Ciglane počinio samoubistvo, nastale su komplikacije u vezi s njegovom imovinom.

Vrednost "audija"

U ostavinskoj raspravi naslednici njegove imovine bili su njegov brat Rifet Bajramović, sestra Šefajeta Bajramović-Mahović i Armin Kulašević, sin Ismetove preminule sestre Ifete.

Sva nasleđena imovina se morala deliti na tri dela.

No, nekadašnja Bajramovićeva ljubavnica, iako s njom godinama pre smrti nije živeo, tvrdila je da je njegova vanbračna supruga i na silu je htela deo njegove imovine. Osim novca, skupocenih satova, zlata i drugih vrednosti iza Ismeta ostali su skupoceni automobili, a između ostalih i "audi" A8.

Ali, "audi" je misteriozno nestao. Na dan 17. decembra 2008. godine, kada je Ismet preminuo, tržišna vrednost "audija" je, prema mišljenju veštaka bila 54.805 KM (oko 28.000 evra).

Kako Avaz.ba saznaje, automobil je ukrala Jovanka Lazarević, koja je tvrdila da ima pravo na Ismetovu imovinu jer je s njim živela, iako je znala da ostavinskim rešenjem vozilo pripada Bajramovićima.

Poklonila automobil

Lazarević vozilo nije mogla da proda, niti da registruje pa se zbližila sa Kulaševićem.

S obzirom na to da je u to vreme Lazarević vodila spor i sa Elvirom Hodžićem, Ismetovim sestrićem, u vezi sa stanom na Ciglanama koji je Ismet prodao Elviru i za šta postoje dokumenti, a Lazarević je tvrdila da stan pripada njoj, "audi" je poklonila Kulaševiću da svedoči u njenu korist.

Kulašević bez ostalih naslednika takođe nije mogao automobil niti da proda, niti da registruje, pa ga je odvezao, a što je navedeno i u krivičnoj prijavi na otpad u Široki Brijeg, gde ga je, prodao za cenu od 5.000 do 10.000 KM (od 2.500 do 5.000 evra).

Pravosnažnom presudom Lazarević je izgubila spor sa Elvirom Hodžićem u vezi sa stanom na Ciglanama, a ostali naslednici su protiv Kulaševića i Lazerević podneli prijavu Tužilaštvu KS zbog "audija".

Da su zbog nestanka "audija" Tužilaštvu KS podnete krivične prijave protiv Lazarević i Kulaševića, potvrdila je advokatica Adela Duraković, koja zastupa Bajramoviće.

"Tačno je da su krivične prijave podnete Tužilaštvu KS protiv Lazarević i Kulaševića. No, o detaljima ne mogu da govorim jer ti postupci nisu okončani", kazala je Duraković.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track