UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI BEGUNAC U BIH: Amel Sejfović pronađen u kolibi u Visokom
Foto: RTRS i Printscreen/ Youtube, Foto: RTRS, Printscreen YouTube

POBEGAO IZ ZATVORA

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI BEGUNAC U BIH: Amel Sejfović pronađen u kolibi u Visokom

Bosna i Hercegovina -

Najtraženiji begunac u BiH Amel Sejfović uhapšen je danas u akciji SIPA i MUP KS, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policija je danas na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka, uhvatila Sejfovića koji je prethodnih nekoliko dana bio u begu.

U selu Grajana je prethodno bila locirana koliba u kojoj se krio naoružani begunac Sejfović. U kolibi je pronađena i Sejfovićeva odeća. Akciju su proveli pripadnici SIPA koji pružaju pomoć kolegama iz MUP KS, te je zbog toga angažovana specijalna jedinica.

Podsećamo, odbegli Sejfović je 3. septembra iskoristio vreme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u delu zatvora gde se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo da puca po zatvoru.

Ukupno deset osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bekstvu iz KPZ, od čega su četiri osobe zaposleni u ovoj instituciji. Za šest osoba je određen jednomesečni pritvor.

Amel Sejfović je u zatvoru bio zbog optužbi za pljačku banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

U optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u Tužilaštvu KS, a kojom se Sejfović tereti za najteža krivična dela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike, te su ih naterali da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka. Zbog toga su nekoliko dana pre akcije kupili automobil i pancire.

Kurir.rs/ Radio Sarajevo

Foto: RTRS i Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: EVO KO JE KOMANDOVAO LIKVIDACIJOM ARKANA! Ubice do detalja opisale šta se dešavalo 15.januara 2000!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track