SVEDOK NA SUĐENJU UBICI KOJI JE POKOSIO DVE DEVOJKE U SARAJEVU: Rekao sam mu da se preda i da ne može da ostane kod mene
Foto: Youtube/Printscreen

SANJIN SEFIĆ USMRTIO DVE STUDENTKINJE

SVEDOK NA SUĐENJU UBICI KOJI JE POKOSIO DVE DEVOJKE U SARAJEVU: Rekao sam mu da se preda i da ne može da ostane kod mene

Bosna i Hercegovina -

Svedočenjem Dine Čukle danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom da je 10. oktobra prošle godine automobilom usmrtio studentkinje Editu Malkoč i Selmu Agić, na raskrsnici u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Svedok je ispričao da je 10. oktobra. 2016. oko 23.00 sata bio kući sa devojkom i prijateljem i da su gledali TV kada ga je nazvao Sefić i rekao da dolazi do njega.

"On je nakon pet minuta došao. Bio je pod velikim stresom i primetio sam da je van sebe. Ne mogu tačno da se setim je li mi rekao zašto je došao, jer je prošlo više od godinu dana. Rekao mi je da je udario neke ljude, ali nismo mnogo pričali. Sedeo je oko pet do deset minuta i većinom je ćutao", kazao je Čukle.

Tužiteljka Advija Hajdo-Balta pročitala je iskaz koji je svedok dao u Tužilaštvu, a tada je izjavio da je u medijima video informacije o saobraćajnoj nesreći i da je povezao kako je Sanjin bio učesnik. U iskazu je naveo kako mu je Sefić rekao da je učestvovao u saobraćajnoj nesreći i da je jedna osoba stradala, te da se on uplašio i pobegao.

Navodi se i kako je svedok Sefiću rekao da se preda policiji i da ne može ostati kod njega, na šta je on kazao da će otići sutra.

Odgovarajući na pitanja advokata Kerima Čelika, koji u ovoj slučaju brani prvooptuženog Sefića, svedok je kazao kako je sa Sefićom razgovarao o vremenu i da mu je on kazao kako je bilo veoma klizavo.

"Rasveta nije radila na tom delu, i rekao mi je i to da je bio mrak i da apsolutno ništa nije video. Kazao mi je da ih nije frontalno udario, već da je, kako je vozio, osetio udar sa desne strane i da ih nije video", kazao je Čukve.

Tužilac je kazao kako je svedok u svom iskazu naveo da je bila smanjena vidljivost.

Svedok Armin Alić, koji inače radi kao taksista, tu noć je imao vožnju do Grbavice. Ispričao je kako je kod pekare u Grbavičkoj ulici završio vožnju, te da mu je u taksi seo Sefić sa kojim se zna celi život, jer su živeli u istoj ulici.

"Kad je ušao bio je uzbuđen, rekao mi je da vozim i tražio da mu dam svoj mobilni telefon. Na telefonu je rekao "Sanjin je, otvori", a ja sam ga ostavio u ulici Emerika Bluma na Kovačićima", kazao je svedok, dodavši da je posle te vožnje nastavio da radi nakon čega je otišao kod roditelja koji žive u istoj ulici kao Sefić i da je tu video policiju. Nakon što je pročitao u medijima o čemu se radi, priča svedok, dobrovoljno je otišao u policiju.

Veštak neuropsihijatar dr. Omer Ćemalović kazao je da je po naredbi sarajevskog Kantonalnog tužilaštva veštačio Sefićevo duševno zdravlje, spospobnost da shvati svoje postupke i upravlja svojim delima, kao i sposobnost da prati sudski postupak. Kazao je da u vreme intervjua nije ispoljavao znakove duševnog poremećaja kao ni to da je duševno zaostao.

Osim Sefića, na optuženičkoj klupi su i njegova sestra Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, koji se terete da su Sefiću pomogli da pobegne iz BiH, te Saud Nišić, koji se tereti da je Sari Sefić, Aliću i Salihoviću, pomogao nakon krivičnog dela.

On je, prema navodima optužnice, sakrio automobil kojim je ovaj trojac Sefića odvezao na Granični prelaz Uvac, odakle je pobegao u Srbiju.

Nastavak suđenja zakazan je za 5. oktobar.

Kurir.rs/Faktor.ba Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EKSKLUZIVNO! Evo kako su Arkanove ubice pobegle iz Srbije, posle atentata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track