(VIDEO) SPASOJE U 82. GODINI SKOČIO PADOBRANOM: Penzioner iz Dervente ostvario životni san!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

VITALAN DEKA

(VIDEO) SPASOJE U 82. GODINI SKOČIO PADOBRANOM: Penzioner iz Dervente ostvario životni san!

Bosna i Hercegovina -

Spasoje Vasilić iz Dervente u 82. godini života ispunio je svoj san – da padobranom skoči iz aviona sa oko 3.000 metara visine.

Ovaj penzioner, po zanimanju građevinac, bavi se lovom i ribolovom, voli brzinu i šalu, a uprkos životnim nedaćama koje su ga zadesile kaže živeti se mora.

Vitalni starac pre skoka na Sportskom aerodromu Urije u Prijedoru nije pokazivao nikakve znakove straha, a posle skoka ekipi ispričao je da mu je bilo baš lepo.

Skok je planirao duže vreme, trebalo je da skače pre deset godina, pa pre pet godina.

“To mi je bila želja da skočim iz aviona, ali ja sam hteo sam, a kažu ne možeš sam”, priča Spasoje Vasilić.

Životnu želju ostvario je sa Radom Čajićem, tandem pilotom iz Vazduhoplovnog kluba Skydive Banjaluka, koji se sa ekipom stručnjaka pobrinuo da Vasilića pripremi za skok i da mu pri tome bude dobro.

Šaljivi Vasilić ispričao je da se sa porodicom šalio da će pronaći način da se tokom skoka oslobodi tandem partnera i da skok izvede sam.

Na skok u Prijedor došao je sa unukom Duškom Dolićem (20), ali je iskoristio priliku da prvi put u životu skoči pre unuka. Prisetio se da mu je najviše zasmetalo zadirkivanje porodice da se boji skočiti i da “samo onako” priča da hoće.

“Dole je lepo pogledati, drago mi je što sam došao, drago mi je što sam zdrav, osećam se normalo kao da nisam nikud ni išao”, rekao je on.

Inače, tandem skokovi mogući su od 14. godine života, a samostalni skok od 16. dok je sve do punoletstva za skok potreban pristanak roditelja.

Gornja starosna granica za skokove nije definisana, a prema riječima stručnjaka ljudi mogu skakati sve dok su zdravi.

Vasilić kaže da godine ne čine ništa, jer je viđao i mnogo mlađe od sebe koji nisu ni upola vitalni kao on, a odmah nakon prvog skoka najavio je i drugi.

“Možda ću dogodine doći, ali sam. Hoću sam da skočim”, rekao je Vasilić.

Kurir.rs/ Cdm.me

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track