ČELNICI PRESTONICE BiH OBMANULI PAPU: Među članovima i po par Srba i Hrvata,  što bi trebalo da pokaže multietničnost! Statistika kaže drugačije!
Abdulah Skaka i Papa Franjo, Foto: Fonet, Printscreen

skandal

ČELNICI PRESTONICE BiH OBMANULI PAPU: Među članovima i po par Srba i Hrvata, što bi trebalo da pokaže multietničnost! Statistika kaže drugačije!

Bosna i Hercegovina -

Delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, a na poziv apostolskog nuncija u BiH Luiđia Pecutoa, boravi u poseti Vatikanu.

U delegaciji se pored gradonačelnika nalaze predsedavajući Gradskog veća Igor Gavrić, zamenici gradonačelnika Ivica Šarić i Milan Trivić, i bivši gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Nakon održane opštee audijencije, članovi izaslanstva su se susreli sa papom Franjom i zahvalili što podržava "multietnički način života u Sarajevu i BiH". Papa Franja je na to odgovorio da je to jedini i pravi put. Rekao je da smo svi braća, da on moli za nas, i pozvao da i mi molimo za njega, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Papa Franja je, kako se dodaje u saopštenju, poručio da i dalje "čuvamo multikulturalnost i multikonfesionalnost Sarajeva, po čemu je glavni grad Bosne i Hercegovine oduvek bio poznat".

Bio, ali više nije. Naime, prema rezultatima popisa stanovništva u BiH iz 2013. u Sarajevu živi 275.524 stanovnika, od čega su više od 90 odsto Bošnjaci, navodi Hrvatski Medijski Servis. Hrvata je, naime, samo 13.607, a Srba još manje 10.442.

Gradonačelnik Skaka je prvi gradonačelnik Sarajeva koji je posetio papu u Vatikanu.

Kurir.rs/Poskok.info Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Jelena je ubijena dan ranije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track