MEDICINSKA SESTRA IZ TUZLE OBEĆAVALA POSAO I PENZIJE: Osuđena na 2 i po godine zatvora zbog prevare
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

OJADILA LJUDE

MEDICINSKA SESTRA IZ TUZLE OBEĆAVALA POSAO I PENZIJE: Osuđena na 2 i po godine zatvora zbog prevare

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Opštinskog suda Tuzla i za Muniru Zildžić iz Tuzle doneo osuđujuću pravosnažnu presudu i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci zbog produženog krivičnog dela prevara, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Podsećamo, optužnicom se Muniri Zildžić, koja je radila kao medicinska sestra u Domu zdravlja Tuzla, na teret stavljalo da je u periodu od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 krivičnih dela prevare i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM. Takođe, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u spomenutom iznosu.

"U optužnici je navedeno da je Zildžić počinila spomenute prevare tako što je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, ili u nekoliko slučajeva invalidsku ili prevremnu penziju njima ili njihovim članovima porodice, kao i u dva slučaja lažna obećanja da će omogućiti podizanja većih kredita u banci. Od oštećenih je uzimala novac iako svesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te je tako sebi pribavila navedenu protivpravnu imovinsku korist", navode u Kantonalnom tužilaštvu.

Takođe, Kantonalni sud Tuzla je uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu Opštinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno suđenje. Optužnicom Tužilaštva se spomenuti terete da su u dva slučaja bili saučesnici Muniri Zildžić u prevarama.

Kurir.rs/ Faktor.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track