Najnovije vesti

(FOTO) SIN MAJKE HRABROST NAPUNIO 5 GODINA: Jelena je odbila lečenje da bi rodila dete, a njena priča i danas nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Foto: Youtube/Printscreen

UMRLA JE 40 DANA POSLE NJEGOVOG ROĐENJA

(FOTO) SIN MAJKE HRABROST NAPUNIO 5 GODINA: Jelena je odbila lečenje da bi rodila dete, a njena priča i danas nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Bosna i Hercegovina

Jelena Trikić Dunović, žena koja je dobila ime Majka Hrabrost, odbila je lečenje tumora na mozgu da bi održala trudnoću i rodila bebu. Pet godina kasnije, njen sin Nikola Dunović je proslavio svoj rođendan u porodičnoj kući u Prijedoru.

 

"Bili su baba i deda, ostala porodica i prijatelji. Sekla se torta, duvale svećice. Bio je baš srećan", rekao je Goran Dunović, Nikolin otac.

 

Nikola odrasta sa ocem Goranom, tetkom Sanjom i sestrama od tetke. Izrastao je u znatiželjnog dečaka, koji stalno postavlja pitanja, sve ga interesuje. Polako upoznaje svet.

 

 

On je dodao ponosno da je Nikola izrastao u "momka", živahnog i inteligentnog, koji je krenuo u vrtić.

 

"Sledeće godine ima pravo da ide u školu, ako bude hteo, naravno. Uglavnom, živ je maksimalno, nemiran, sve živo ga zanima, svašta hoće da vidi, ma ne staje, jednostavno rečeno. Vrtić, tete i drugari su ga malo smirili, ali opet je to slabo", kaže Goran.

 

foto: Youtube/Printscreen

 

Nikola je dobio za rođendan mnogo poklona, od odeće, cipela, raznih igračaka, ali ono što ga je najviše obradovalo su, kaže, patike koje svetle.


Goran kaže da on i Nikola redovno idu na Jelenin grob i pale sveće.

 

foto: Youtube/Printscreen

 

"Što se tiče mame, Nikola zna sve. Uvek idemo da palimo sveće, ali nije on to još u pravom smislu shvatio. Ipak, koliko smo mu u tom uzrastu mogli objasniti, to je i razumeo. Kako godine budu prolazile, sigurno će biti mnogo više pitanja i bola za majkom, ali trenutno nema takvih problema", kaže Goran.

 

Suprug pokojne Jelene kaže da sa istim emocijama kao i pre 5 godina gleda na postupak i žrtvu pokojne supruge.

 

"Kako onda, tako i sada, jednake snage gledam na sve, isto je mišljenje i emocije, nema tu da nešto bledi, to se ne može zaboraviti. A ona će uvek biti u narodu poznata kao Majka Hrabrost", ističe Goran.

 

 

Roditelji pokojne Jelene, Nikolini baka i deda, posetili su unuka za rođendan, kao i svake godine što rade.

 

"Mi idemo tamo kod njih, oni dolaze kod nas, obilazimo se stalno. Naravno, koliko posao i obaveze dozvoljavaju, porodica smo", kaže Goran.


Sanja Dunović, Nikolina tetka, kaže da gubitak majke ništa ne može nadoknaditi iako je porodica uvek tu za njega.

 

 

"Mi se trudimo da mu nadoknadimo gubitak majke, ali to je nemoguće. Trudimo se da mu ona što manje fali. Mi smo tu da mu sve to olakšamo što više. Što bude stariji, sve će više da mu fali i sve će više da pita za nju",  rekla je Sanja.

 

Ona dodaje da je Nikola prebrzo narastao i da je veoma pametno dete. "Mi smo svaki dan zajedno, volimo se, pomažemo koliko možemo", dodala je ona.

 

Ljubavna priča Jelene i Gorana počela je 2003. godine, kada su se upoznali i zavoleli. U potkrovlju porodične kuće Dunovića u Prijedoru napravili su svoje gnezdo, ali im je sudbina pomrsila planove. Jelena se teško razbolela i odbila lečenje u trudnoći. Sina je videla svega nekoliko puta pre smrti. Sahranjena je u rodnom Drvaru. Jelena je Nikoli dala ime. Kažu, zavetovala se Svetom Nikoli da će ukoliko rodi sina, po njemu mu dati ime.

 

 

Kurir.rs/Prijedor danas/BN

Foto: Youtube/Printscreen

 

   

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelenin ubica i njegov pakleni plan?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...