BIĆE PROTERAN IZ BIH: U Bijeljini uhapšen Rus zbog povezanosti sa teroristima
Foto: AP/Ilustracija

NALAZI SE POD NADZOROM

BIĆE PROTERAN IZ BIH: U Bijeljini uhapšen Rus zbog povezanosti sa teroristima

Bosna i Hercegovina -

Služba za poslove sa strancima saopštila je da je na području Bijeljine priveden državljanin Rusije koji predstavlja pretnju po nacionalnu sigurnost BiH jer se dovodi u vezu sa terorizmom.

Ruski državljanin M. I. je stavljen je pod nadzor u imigracioni centar, izrečena mu je mera proterivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriju BiH u periodu od pet godina.

U saopštenju se navodi da je M. I. 14. aprila uhapšen na Sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njim raspisao poternicu zbog povezanosti sa terorizmom, pa se do juče nalazio pod merom ekstradicionog pritvora po rešenju Suda BiH.

Budući da se nisu stekli uslovi za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, ukinut mu je pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracioni centar, s obzirom na to da predstavlja pretnju po nacionalnu sigurnost.

Iz Službe za poslove sa strancima rade sve da muškarac da bude deportovan u Rusiju. U saopštenju se dodaje da će Služba nastaviti da sprovodi pojačane mere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: AP/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Majka Zorana Marjanovića pobegla od novinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track