ALEKSANDAR ŠAPIĆ U BANJALUCI: Dogovorena saradnja sa Novim Beogradom!
Foto: grad Banja luka

BLISKE VEZE

ALEKSANDAR ŠAPIĆ U BANJALUCI: Dogovorena saradnja sa Novim Beogradom!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, sastao se danas sa predsjednikom Opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, razmijenjena su mišljenja o niz tema iz života dvije lokalne zajednice, sa posebnim akcentom na mlade i saradnju u oblastima kulture i sporta.

Radojičić je rekao da su Banjaluka i Novi Beograd pobratimi i da ta relacija traje od ranije, ali da je svima drago da se iznova može utvrditi u kojim oblastima i na koji način se može dalje sarađivati.

"U proteklom vremenu smo najviše sarađivali u oblasti mladih i omladinskih politika i naša je želja da se ta saradnja nastavi, odnono da se nastavi razmjena učenika, međusobne posjete i slično, jer iz toga proizlaze prijateljstva za čitav život. Mi smo našim partnerima iz Beograda predstavili naše najznačajnije projekte koji su u toku, kao i pravce razoja grada u budućnosti", naglasio je gradonačelnik Raodjičić.

Aleksandar Šapić je istakao da uvijek rado dolazi u Banjuluku i Republiku Srpsku, jer ovdje osjeća posebnu pozitivnu energiju.

"Opština na čijem sam čelu već godinama gaji prijateljske veze sa vašim gradom i siguran sam da će se te veze nastaviti i u budućnosti. Očekujem da našu saradnju proširimo i na druga polja, a naš najveći uspjeh će bigti ukoliko uspijemo da povežemo ljude iz Beograda i Banjaluke po različitim osnovama. Onda će to dati dodatni impuls saradnji naša dva grada", naveo je Šapić.

Po završetku razgovora u Gradskoj upravi, Šapić je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Banjaluke Srđanom Amidžićem, obišao gradilište Eko toplane, najveće gradske investicije u ovoj godini.

Nakon toga, nekada najbolji vaterpolista svijeta posjetio je i Gradski olimpijski bazen, gdje se sastao sa rukovodstvom JP Akvana i članovima Vaterepolo kluba Banjaluka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track