ZAGLAVLJENI METAK SPREČIO KRVOPROLIĆE: Maloletnik sa kalašnjikovim hteo da se razračuna sa političarem!
Foto: RTRS

izbegnuta tragedija

ZAGLAVLJENI METAK SPREČIO KRVOPROLIĆE: Maloletnik sa kalašnjikovim hteo da se razračuna sa političarem!

Bosna i Hercegovina -

Sedamnaestogodišnjak naoružan automatskom puškom uhapšen je kasno sinoć oko 23 časa i 30 minuta u jednom ugostiteljskom objektu u Bijeljini.

Policiji je prijavljeno da su maloletnika savladali gosti koji su se zatekli u lokalu, od njega je oduzeta puška sa dva okvira i municijom, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,3 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Kako BN televizija nezvanično saznaje, samo pukom srećom izbegnuta je tragedija.

Naime, uhapšeni maloletnik je sedeo u ugostiteljskom objektu, a kada je otišao do toaleta, na njegovo mesto seo je jedan iz grupe omladinaca DNS-a koji su u ovaj lokal pristigli nakon proslave stranačke slave Mitrovdana.

Po povratku iz toaleta, kako navodi BN televizija, maloletnik je zatražio da mu omladinac oslobodi njegovo mesto u lokalu, ali je ovaj to odbio.

Maloletnik je otišao svojoj kući u Popove, odakle se ubrzo vratio u lokal sa automatskom puškom punom metaka.

Zatim je otkočio pušku, u jednom trenutku povukao okidač, ali je, na svu sreću, puška zakočila. Tragedija je izbegnuta, jer je maloletnik ubrzo savladan.

O svemu su obavešteni nadležno tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Iz policije najavljuju da prema maloletniku slede mere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku.

Kurir.rs/infobijeljina.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track