(FOTO) TREBINJE UZ RATKA MLADIĆA: Đenerale, nek je tvojoj majci hvala...
Foto: Facebook/Удружење дјеце погинулих бораца Насљеђе

POVODOM HAŠKE PRESUDE

(FOTO) TREBINJE UZ RATKA MLADIĆA: Đenerale, nek je tvojoj majci hvala...

Bosna i Hercegovina -

Nekoliko desetina građana Trebinja okupilo se u znak podrške Ratku Mladiću koga je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Među okupljenima uglavnom su bili mladi navijači Crvene zvezde i Partizana kao i pripadnici Udruženja potomaka palih boraca proteklog rata "Nasljeđe". Oni su skandirali ime generala Mladića i pevali: "Đenerale, nek` je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je da se srpstvu vrati slava”. Malobrojni građani koji su izašli na ulicu da ukažu na nepravdu prema generalu Mladiću nisu krili emocije, poručujući da će on uvek za njih biti heroj.

Nebojša Milišić, borac trebinjske brigade, rekao je da je presuda očekivana od suda koji je oslobodio Nasera Orića, Ramuša Haradinaja i njima slične. "Nažalost, večeras nas je ovde malo. Boračka organizacija nije ništa preduzela. Srećan sam što se omladina okupila, jer su oni budućnost Republike Srpske. Stoje ovde uzdignutih glava, jer nemaju čega da se stide. Mi smo se časno borili za Republiku Srpsku", poručio je Milišić.

Organizatori okupljanja su navijači “Crvene zvezde” kojima su se pridružili članovi Udruženja, manji broj bivših boraca i građana.

Kurir.rs/Slobodna Bosna Foto: Facebook/Удружење дјеце погинулих бораца Насљеђе

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV ISPRED KUĆE GDE JE UHAPŠEN RATKO MLADIĆ:niko raspoložen za razgovor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track