UHAPŠEN PAR IZ PAKLA: Starca drogirali, ubrizgali mu vazduh u venu i opljačkali
Foto: Profimedia

UŽAS U SARAJEVU

UHAPŠEN PAR IZ PAKLA: Starca drogirali, ubrizgali mu vazduh u venu i opljačkali

Bosna i Hercegovina -

Odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu određen je jednomesečni pritvor osumnjičenim ubicama, paru Emini Hal iz Bijeljine i Robertu Bačiću iz Šibenika, i to zbog sumnje da su pre pet dana u sarajevskom naselju Stup ubili Fazila Hrustića (77).

Meru je za osumnjičene Tužilaštvo KS zatražilo zbog same težine krivičnog dela, zaprećene kazne i načina učinjenja krivičnog dela, odnosno sredstva počinjenja.

Bačiću se na teret stavljaju krivična dela ubistvo i napad na službenu osobu, dok se Hal sumnjiči za ubistvo iz koristoljublja i pomaganje. Pritvor im je predložen zbog opasnosti od bekstva, ponavljanja krivičnog dela i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti.

Tužilac je na jučerašnjem ročištu za pritvor rekla kako su osumnjičeni Fazila pozvali u svoj stan, smrvili tablete i usuli u vino i ponudili mu da popije.

Potom su, kada je počeo da gubi svest, na naročito brutalan način upotrebom medicinskog šprica ubrizgali vazduh u venu kako bi izazvali srčani udar. Zatim su ga preneli u njegov stan, položili u krevet i ostavili tako da se stekne utisak da je spavao, a potom opljačkali, izašli i zaključali vrata za sobom.

Razotkriveni su nakon što je Bačić napao policajca. Tom prilikom mu je oduzet pištolj koji je imao odobrenje na ime Fazila Hrustića. Tako je klupko počelo da se odmotava, a ubice su razotkrivene i uhvaćene.

Kurir.rs/Faktor.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track