BOMBOM RAZNEO ŽENU, OSUĐEN NA 7 I PO GODINA: Kajem se! Više sam joj sveća zapalio nego njena porodica!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Facebook

PRVOSTEPENA PRESUDA

BOMBOM RAZNEO ŽENU, OSUĐEN NA 7 I PO GODINA: Kajem se! Više sam joj sveća zapalio nego njena porodica!

Bosna i Hercegovina -

Dalibor Gavrić (43) osuđen je na ukupno sedam i po godina zatvora i proglašen krivim jer je pre oko godinu dana u mestu Maćino brdo u Prnjavoru aktivirao ručnu bombu i ubio nevenčanu suprugu Milu Malešević (24), a sebe teško ranio.

Njegova advokatica Aleksandra Metlić potvrdila je da je prvostepenu presudu juče izreklo Sudsko veće banjalučkog Okružnog sud i da je Gavriću izrečena jedinstvena kazna za krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica ga je teretila da je 14. septembra prošle godine oko 20 sati došao do kafića "Akapulko", gde je žrtva radila. Nakon kraće svađe, izvadio je osigurač na ulazu u kafić, a bombu aktivirao nekoliko metara dalje.

Malešević je stradala na mestu, a on je zadobio teške povrede, dok mu je u julu ove godine amputirana desna potkolenica.

"Kajem se. Išao sam joj i na grob. Više sam joj sveća zapalio nego njena porodica. Najviše sam vodio računa o njoj. Danas živim katastrofalno", ispričao je ranije Gavrić.

Njih dvoje su oko šest godina bili u vanbračnoj vezi. Nakon što je upoznao Malešević, Gavrić se razveo, te sa njom počeo živeti, a dobili su i sina.

Iz Okružnog suda Banja Luka je saopšteno da su osuđenom osim zatvroske kazne izrečene i mere bezbednosti oduzimanja predmeta - automatske puške sa preklopnim kundakom, spremnika sa 30 komada municije, tri spremnika za automatsku pušku s municijom i drugo.

Kurir.rs/ Faktor.ba

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track