(VIDEO) KRILI SE U KUĆI DVA DANA: 7 migranata iz Iraka i Avganistana pronađeno u Prijedoru
Foto: Youtube/Printscreen

ILEGALNO U BIH

(VIDEO) KRILI SE U KUĆI DVA DANA: 7 migranata iz Iraka i Avganistana pronađeno u Prijedoru

Bosna i Hercegovina -

U Brezičanima kod Prijedora otkriveno je i privedeno sedam ilegalnih migranata, državljana Irana i Avganistana, koji nisu imali potrebnu dokumentaciju za ulazak u BiH.

Meštani tvrde da su migranti u Brezičanima boravili dva dana. Kako su naveli, u napuštenoj kući je bilo pet muškaraca i dve žene koje su primetili u petak uveče. Nisu izbegavali kontakt s njima, mada su, kažu, izgledali preplašeno. Iz kuće u kojoj su boravili, retko su izlazili.

Milivoj Rađević kaže da je dolazio do migranata, jer je brinuo za svoju kuću i imovinu. Međitim, nije bilo nikakvih problema. Јedan od njih mu je rekao da su iz Avganistana, a na bugarskom mu je rekao "bratko".

"Preko noći im je doturana hrana, ujutro i uveče", tvrdi Milivoj.

Iz policije kažu da su reagovali odmah po saznanju da u ovom mestu ilegalno borave strani državljani.

foto: Youtube/Printscreen

Portparolka Policijske uprave Prijedor Zvjezdana Alendarević kaže da oni nisu imali dokumentaciju za ulazak i boravak na teritoriji BiH.

"Predati su Terenskom centru za strance u Banjaluci na dalje postupanje", navela je portparolka.

Odakle i kojim putem su stigli do Prijedora trebalo bi da bude poznato po okončanju istrage. Nezvanično, u Srpsku i BiH ilegalno su prevezeni čamcima preko Drine iz Srbije, i to sa ciljem da se domognu neke od zemalja Evropske unije.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track