(VIDEO) PO UZORU NA JAGODINU: Prijedor organizovao druženje samaca
Foto: Youtube/Printscreen

PRILIKA ZA LJUBAV

(VIDEO) PO UZORU NA JAGODINU: Prijedor organizovao druženje samaca

Bosna i Hercegovina -

Kako popraviti demografsku sliku i povećati natalitet, neka su od najbitnijih pitanja sa kojima su suočene nadležne institucije. Ipak, u Prijedoru su ponudili rešenje.

Ovaj grad prvi je u Srpskoj koji je organizovao "upoznavanje i druženje samaca". Cilj je jasan - podstaći stanovništvo svih generacija da stupe u bračne vode. Odziv je bio i više nego dobar.

Po uzoru na Јagodinu, i Prijedor je odlučio da se pobrine za one koji, iz bilo kog razloga, nisu uspeli da nađu partnera. Mesto okupljanja bio je društveni dom u Gornjim Orlovcima, što je učesnicima garantovalo apsolutnu diskreciju. Ipak, neki od njih odlučili su da stanu pred kameru.

"Ovo je nešto najlepše što se može dogoditi nekim momcima i curama ", kaže Radenko Ritan.

foto: Youtube/Printscreen

U druženju su učestvovali samci iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, pa čak i inostranstva.

"Predivno mi je, presrećna sam, nisam često ovde, nakon deset godina sam prvi put za Novu godinu i Božić ovde i oduševljena sam", kaže Milka Starčević, učesnica iz Italije.

"Јa kažem ovom prilikom da su ovo veoma hrabre žene, vrlo hrabre osobe koje su smogle snage, ne samo smogle snage, nego odbacile sve moguće predrasude i došle ovde", naveo je organizator Pero Špadić.

Da li je druženje ispunilo glavni cilj zasad će ostati tajna, iako organizator tvrdi da su utisci i više nego dobri.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track