DONATORSKO VEČE 27. DECEMBRA U BANJALUCI: 200.000 evra za obolelu decu biće uplaćeno iz Kabineta predsednika RS Milorada Dodika!
Foto: PrintScreen

humanitarni nastupi brojnih muzičara

DONATORSKO VEČE 27. DECEMBRA U BANJALUCI: 200.000 evra za obolelu decu biće uplaćeno iz Kabineta predsednika RS Milorada Dodika!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Iz kabineta predsednika Republike Srpske biće uplaćeno 400.000 KM (200.000 evra) Fondu solidarnosti za dijagnostiku i lečenje dece u inostranstvu.

U Banjaluci će sutra biti održano osmo donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" koje organizuje Kabinet predsednika Milorada Dodika, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Fonda solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu.

Od 20 časova u dvorani Borik, održaće se brojni humanitarni nastupi.

Donatorsko veče prenosiće Televizija Republike Srpske od 20.05 časova.

Na humanitarnom koncertu u dvorani Borik nastupiće domaći i regionalni izvođači- One tri, Vanja Mišić, Tropiko bend, Saša Kovačević, Željko Јoksimović, Željko Samardžić, Miroslav Ilić i Dejan Petrović i Big bend.

foto: printscreen Facebook

Prvobitno je bilo planirano održavanje koncerta na Trgu Republike, ali će zbog najave oluje, koncert biti održan u dvorani Borik. Pokažimo humanost i ove godine, podržimo one kojima je naša pomoć najpotrebnija!

Prošle godine održano je donatorsko veče za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dete" kada je prikupljeno 1.241.088 KM. Građani Republike Srpske su humanitarni broj 1412 pozvali više od 70.000 puta, a iz kabineta predsednika Srpske za izgradnju Centra izdvojeno je 700.000 KM.

U humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" pomoć je do sada dobilo ukupno 1.841 dete sa raznim oboljenjima i poteškoćama u razvoju.

Davidovićeva odobrila isplatu sredstava za kupljeno vozilo

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Јasmina Davidović odobrila je isplatu finansijskih sredstava za Fond solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu u iznosu od 3.827 KM.

Reč je o sredstvima koja predstavljaju pet odsto ukupne cene službenog vozila nabavljenog za potrebe ministra, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Zakonom o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu predviđeno je da se sredstva prikupljaju iz posebnog doprinosa za solidarnost na teret budžetskih korisnika, javnih preduzeća, ustanova, organa uprave, upravnih organizacija u iznosu od pet odsto cene kupljenog službenog putničkog vozila, sem vozila Ministarstva unutrašnjih poslova i zdravstvenih ustanova.

Sredstva se prikupljaju i iz budžeta Srpske i opština i gradova u iznosu od 0,025 odsto ostvarenih poreskih i neporeskih prihoda u prethodnoj fiskalnoj godini, posebnog doprinosa za solidarnost u iznosu od 0,25 odsto neto plate zaposlenog lica u Srpskoj, donacija privrednih društava, preduzetnika i pojedinaca te ostalih sredstava.

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track