VEČERAS DONATORSKO VEČE U BANJALUCI ZA POMOĆ OBOLELOJ DECI: Dodikov kabinet uplatio 200.000 evra, a stižu pare i zvanice iz Vlade Srbije!
Foto: Printscreen RTRS

S ljubavlju hrabrim srcima

VEČERAS DONATORSKO VEČE U BANJALUCI ZA POMOĆ OBOLELOJ DECI: Dodikov kabinet uplatio 200.000 evra, a stižu pare i zvanice iz Vlade Srbije!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - U Banjaluci će se održati osmo donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", koje organizuje kabinet predsednika Milorada Dodika, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Fonda solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu.

Koncert je u dvorani Borik od 20 sati, a nastupiće domaći i regionalni muzički izvođači: One tri, Vanja Mišić, Tropiko bend, Saša Kovačević, Željko Јoksimović, Željko Samardžić, Miroslav Ilić, Dejan Petrović i Big bend.

foto: printscreen Facebook

Fondu solidarnosti biće uplaćeno 400.000 KM (200.000 evra) iz kabineta predsednika Republike Srpske. I grad Banjaluka je podržao akciju sa 5.000 KM, a gradonačelnik Igor Radojičić će se tokom donatorske večeri u okviru kol-centra javljati na pozive na humanitarni broj, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vlada Srbije će na račun Fonda solidarnosti uplatiti 250.000 evra. Potvrđeno je i da će premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovati na donatorskoj večeri u Banjaluci, sa ministrima zdravlja Zlatiborom Lončarom i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brojni humanitarni nastupi organizovani su da bismo svi zajedno podržali misiju i ove manifestacije, ali i Fonda - pokušati pomoći svakom djetetu, svaki dan u godini.

Humanitarni broj 1411 biće aktivan do ponoći, a pozivima iz fiksne i mobilne mreže M:tela daruje se jedna KM za lečenje dece u inostranstvu.

Pokažimo humanost i ove godine, podržimo one kojima je naša pomoć najpotrebnija! Donatorsko veče prenosiće Televizija Republike Srpske od 20.05 časova.

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track