DODIK POKREĆE INICIJATIVU: Svaka lokalna zajednica treba da ima ulicu 9. januar
Foto: Zorana Jevtić

DAN REPUBLIKE

DODIK POKREĆE INICIJATIVU: Svaka lokalna zajednica treba da ima ulicu 9. januar

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je danas pokrenuo inicijativu da u svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj jedna ulica nosi naziv "9. januar", jer je to dug prema Srpskoj.

Dodik je na prijemu povodom Dana Republike, 9. januara, poručio da je Republika Srpska najčistiji oblik slobode srpskog naroda na ovim prostorima kroz istoriju.

Naglasio je da ta sloboda Srpskoj daje pravo da se manifestujemo kao jedinstvena teritorija sa narodom, kao i izvršnom, zakonodavnom i svakom drugom vlašću koja je izabrana od naroda.

"Svi smo okupljeni oko ideje Republike Srpske i još pobeđujemo sami sebe da prihvatimo u punom kapacitetu Republiku kao državu. Pozivam sve da tako to i tretirate, jer to je prvi korak ka što većem osamostaljenu Srpske u okviru Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je Dodik.

foto: Dado Đilas

Kazao je i da Srpska nikada ne sme zaboraviti sve koji su stradali za nju, koji su dali živote i delove tela, ali i one koji su svoj lični komoditet žrtvovali za slobodu, znajući da sigurno neće iz raznih kazamata širom sveta tako lako doći do slobode.

Takođe, kaže i da Srpska nikad ne sme zaboraviti one koji su je stvarali, a to su pre svega borci, ali i političko i vojno rukovodstvo koje je Republiku vodilo u delikatnim uslovima, u možda najznačajnijem periodu za nju.

"Republika Srpska pokazaće svoj karakter jedinstva najviše okupljajući se oko 9. januara - Dana Republike. Moramo da budemo spremni da prihvatimo svakoga ko je spreman da poštuje naš praznik i da mu uzvratimo na isti način", poručio je Dodik, .

Kurir.rs/Tanjug Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EVO KO JE ČUVAO VIŠE OD 20 TONA OPASNOG OTPADA U OBRENOVCU?! Pogledajte i kako je otpad otkriven!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track