Najnovije vesti

MILOVAN JOVANOVIĆ: Bestidne laži evropskih političara da ćemo postati članovi EU 2025. godine
Foto: Youtube/Printscreen

otvoreno

MILOVAN JOVANOVIĆ: Bestidne laži evropskih političara da ćemo postati članovi EU 2025. godine

Bosna i Hercegovina

Balkan je oduvek bio prostor gde su se prelamali interesi velikih sila. Amerika, Rusija i Nemačka imaju velike ambicije, pa na velikoj tabli dobro dođe jedan mali regionali rat, poručio je večeras spoljnopolitički analitičar Milovan Jovanović, u emisiji "Izazovi" BN televizije, i dodao da i političari i narod moraju biti veoma oprezni.

Za Ameriku – zapadni Balkan je značajna teritorija, posebno zbog uticaja Rusije, istakao je politički analitičar Dušan Janjić. Naglasio je da nije neobično što je ideja o Dejtonu 2 američkog kongresmena Majkla Tarnera došla u žižu interesovanja.

“Za Ameriku, bez obzira na to ko je na njenom čelu, BiH je nezavršen posao i tu se ništa nije promenilo", kaže Janjić i dodaje da ni Dejtona ne bi bilo bez Rusije.

Smatra da ne treba plašiti narod i navodi da su političari problem BiH.


“BiH je zemlja koja ne može da krene napred dok su na vlasti Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Dok su oni ključni igrači građani treba da znaju da će korupcija da cveta, nezaposlenost će rasti i nastaviće se trend iseljavanja, beznađa I bezperspektivnosti”, kazao je spoljnopolitički analitičar Milovan Jovanović.

Prema njegovim rečima, njih trojica, Dodik, Čović i Izetbegović funkcionišu savršeno:

“Izazivaju krize i idu jedni drugom na ruku kada se primaknu izbori.”

Jovanović smatra da su za zemlje zapadnog Balkana svi vozovi prošli i da EU izlaskom Velike Britanije iz članstva nije ista.

“Slušajući bestidne laži evropskih političara da će Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija i Albanija postati članice EU 2020-2025. postaje više nego smešno i vređaju inteligenciju. Jer koja EU kada EU više ne postoji, tj. ona čeka da se transformiše.”


Unutrašnji dijalog je ono što je potrebno i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

“Srpskom narodu treba unutrašnji konsenzus, politička klasa koja će shvatiti da ne može ići putem avanturizma i elita koja će shvatiti da moramo da pravimo institucije“, zaključio je predsednik Pokreta “Narodna mreža” Vladan Glišić.

U svetu ništa nije crno ni belo, odnosi velikih svetskih sila su veoma kompliovani i lako mogu da se promene, istaknuto je u emisiji “Izazovi” BN televizije. Naglašeno je da je na ovim prostorima potreban društveni konsenzus o tome kako da opstanemo i postojimo kao tim.

 

Kurir.rs/RTVBN

Foto: Youtube pintscreen

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...