POLITIČARI IZ SRPSKE ČESTITALI BOŽIĆ Dodik: Ljubav, poštovanje i zajedništvo temeljne vrednosti! Govedarica: Da se obezbedi bolji život za sve!
Foto: Printscreen/ Youtube i Zorana Jevtić, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

HRIŠĆANSKI PRAZNIK

POLITIČARI IZ SRPSKE ČESTITALI BOŽIĆ Dodik: Ljubav, poštovanje i zajedništvo temeljne vrednosti! Govedarica: Da se obezbedi bolji život za sve!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, arhijerejima, sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru.

On je naveo da "praznik Hristovog rodjenja iznova podseća da su ljubav, poštovanje, zajedništvo i solidarnost - temeljne vrednosti na kojima se gradi vera u opšti napredak".

Uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi!", Dodik je pravoslavnim vernicima poželeo da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Božić je patrijarhu Irineju, svešenstvu i vernicima SPC-a čestitao i lider najjače opozicione stranke, Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica.

Istakao je da u ovim izazovnim vremenima srpski narod zajedno treba da uloži mnogo više truda da se obezbedi bolji život za sve i, kako je naglasio, jednakost i prava svih.

Ocenio je i da "živimo po mnogo čemu u izazovnim vremena" a, kako je naveo, "posebno naš narod na Kosovu i Metohiji, ali i u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj".

"Svi zajedno ćemo morati uložiti mnogo više truda da nas ne savlada malodušnost i beznađe, da se zaustavi egzodus, posebno mladih, da se obezbedi bolji život za sve i jednakost prava svih, da se preporodimo i umnožimo po uzoru na večno radjanje Hristovo", naveo je Govedarica.

On je istakao da materijalna obnova i blagostanje nisu mogući bez duhovnog temelja.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Printscreen/ Youtube i Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Patrijarh Irinej delio česnicu ispred Hrama Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track