SLOVENAČKI NOVINARI PRIVEDENI U PRIJEDORU: Došli da istraže priču o Janšinoj pozajmici od 450.000 evra, pa ih sačekala policija!
Foto: Foto Profimedia

uhapšeni na radnom zadatku

SLOVENAČKI NOVINARI PRIVEDENI U PRIJEDORU: Došli da istraže priču o Janšinoj pozajmici od 450.000 evra, pa ih sačekala policija!

Bosna i Hercegovina -

Prijedorska policija je privela ekipu novinara iz Slovenije koja istražuje istinitost priče o tome da je jedna Prijedorčanka pozajmila 450 hiljada evra lideru stranke Socijaldemokratskog saveza Slovenije Janezu Janši.

Među privedenim je bila i novinarka POP TV Irena Joveva koja je rekla da su ih priveli u policijsku stanicu u Prijedoru gde su ih ispitivali o prirodi njihove posete i uzeli im dokumenta.

"Bili smo tamo pola sata i u jednom trenutku su odlučili da je sve OK i da možemo da idemo", rekla je Joveva.

Slovenačke novinarske ekipe su u ovaj grad došle kako bi istraživali priču koja je objavljena u utorak u toj zemlji, a radi se o navodima da je državljanka BiH iz Prijedora Dijana Đudic pozajmila 450.000 evra na tri rate u tri godine predsedniku stranke Socijaldemokratskog saveza Slovenije Janezu Janši.

"Došli smo da proverimo odakle njoj tolike pare, šta radi, čime se bavi i da li je uopšte zakonito jer u Sloveniji nije", rekla je Joveva. Sa njom su bili još jedan novinar i dva snimatelja.

Kurir.rs/Fonet

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja