(VIDEO) BOSANAC PREMINUO U SAD: Živeo je kao beskućnik, prao sudove u restoranu, a pronašli ga smrznutog na klupi
Foto: Printscreen

TRAGIČAN KRAJ

(VIDEO) BOSANAC PREMINUO U SAD: Živeo je kao beskućnik, prao sudove u restoranu, a pronašli ga smrznutog na klupi

Bosna i Hercegovina -

Bosanac Suad Teočanin (42), koji je živeo u američkom Midlberiju kao beskućnik, preminuo je od smrzavanja prošlog vikenda.

Kako piše lokalni portal WCASX, Teočanin se preselio u SAD pre nekoliko decenija u potrazi za boljim životom. Radio je u restoranu Tavern gde je prao suđe 10 godina. Svi su se dobro slagali s njim i voleli su ga. Pokušali su da mu nađu stan, ali je nisu imali sreće zbog visokih cena.

"Uložili smo dosta vremena, resursa i ljudi u potrazi za domom. Kada je imao novac, on ga je trošio na pomaganje drugim ljudima", rekao je Holms Džejkobs, vlasnik restorana.

foto: Printscreen

Teočaninova smrt nije pogodila samo njegove kolege već i sve stanovnike Midlberija koji su ga godinama znali.

"Svi su ga voleli od prvog dana jer je bio ozaren, veseo i uvek je pomagao drugima", kazala je njegova koleginica Džin Fišer-Montros.

Prisetila se kada je Suad počeo da radi u restoranu 1990-ih godina. Istakla je kako je bio vrlo vredan radnik.

Policija je saopštila kako je Teočanin preminuo na klupi u petak veče, nekoliko koraka od toplog skloništa za beskućnike. Telo pokriveno snegom i pronašli su njegovi prijatelji.

Osoblje restorana u kojem je radio organizovala je za 27. januar komemoraciju za Teočanina. Još se ne zna gde će i kada biti sahranjen.

Kurir.rs/Klix.ba/wcax.com Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track