(VIDEO) SUKOB GLADNIH RADNIKA I POLICIJE: Štrajkači Železare Zenica uspešno blokirali magistralni put, čekaju dolazak BiH premijera
Foto: YT Screenshot/HayatTV

oštro

(VIDEO) SUKOB GLADNIH RADNIKA I POLICIJE: Štrajkači Železare Zenica uspešno blokirali magistralni put, čekaju dolazak BiH premijera

Bosna i Hercegovina -

U Zenici je danas došlo do sukoba između štrajkača Železare i policije, kada su radnici pokušali da blokiraju magistralni put prema Sarajevu. Do sukoba štrajkača i policije došlo je na Blatuškoj petlji, nakon što su štrajkači odlučili da zamrznu štrajk glađu i izađu na put.

Pokušavajući da prođu sve policijske blokade, radnici su se sukobili sa snagama reda, a jedna grupa uspela je da prođe i potpuno blokira magistralni put prema Sarajevu.

Intervenisala je i Hitna pomoć, jer je jedna od radnica povređena tokom probijanja kroz policijske snage.

Saobraćaj na tom delu magistrale je u potpunosti obustavljen.

Radnici zeničke Železare danas su posle četvorodnevnog štrajka glađu održali konferenciju za novinare na kojoj su zamrznuli taj štrajk i najavili izlaz i blokadu magistralnog puta.

Predsednik Sindikata radnika Železare Zenica Avdija Halilović se zahvalio svim udruženjima i sindikatima koji su im dali podršku i koji će sa njima blokirati magistralni put do dolaska premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

"Ponovo moramo da blokiramo M17 i nećemo prekinuti blokadu dok Novalić ne dođe u Zenicu. Mi smo u štrajku glađu i sada idemo da blokiramo i magistralni put. Ovo je četvrti dan štrajka glađu, iscrpljeni smo, ali nastavljamo našu borbu", izjavio je Halilović.

Više od stotinu radnika Železare Zenica pre nekoliko dana stupilo je u štrajk glađu, zahtevajući od Vlade Federacije BiH, koja je vlasnik Železare u stečaju, isplatu 13 plata koje im duguju, povezivanje 16 godina radnog staža, kao i isplatu otpremnina.

Kurir.rs/Beta

Foto: YT Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track