RASVETLJENA KRAĐA U DOBOJU: Majka glumila da joj je pozlilo dok su sinovi pljačkali menjačnicu
Foto: Avaz.ba

AKCIJA ALIBI

RASVETLJENA KRAĐA U DOBOJU: Majka glumila da joj je pozlilo dok su sinovi pljačkali menjačnicu

Bosna i Hercegovina -

Dobojska policija je u akciji "Alibi" rasvetlila krađu 15.000 KM iz menjačnice u tom gradu koja se dogodila u noći sa 4. na 5. decembar prošle godine.

Okružnom javnom tužilaštvu podneli su izveštaj protiv Melihe S. i Sabita S. i protiv jednog maloletnika. Oni se sumnjiče da su se dovezli "pasatom" na parking u blizini menjačnice.

Tada je Meliha S, glumeći bolest i govoreći da joj je pozlilo kako bi za sebe stvorila alibi, otišla sa jednim od maloletnih sinova u obližnji Dom zdravlja. Posle pregleda, dobila je uput, pa je prevezena u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju.

foto: AP/Ilustracija

Istovremeno, dvojica maloletnika su isključila javnu rasvetu koja je osvetljavala menjačnicu, pa su provalili u nju i odneli 15.000 KM. Jedan od njih je telefonom, posle krađe, pozvao Melihu i svi su došli u porodičnu kuću i podelili novac.

Policajci su 30. januara pretresom kuće Melihe S. i Sabita S. pronašli više mobilnih telefona i SIM kartica. Sabit S. je pušten kući, a Meliha S. je predata OJT Doboj na dalje postupanje.

Budući da ima dvoje maloletne dece, o njima je brigu preuzeo Centar za socijalni rad u Doboju.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba (Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track