TUČA SPECIJALACA U BANJALUCI: Bivši komandir napao načelnika u zgradi MUP
Foto: MUP Republike Srpske

nečuveno

TUČA SPECIJALACA U BANJALUCI: Bivši komandir napao načelnika u zgradi MUP

Bosna i Hercegovina -

Bivši komandir Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS Dragan Ribić udario je načelnika Odeljenja za zaštitu ličnosti I kategorije u Jedinici za zaštitu Uprave za obezbeđenje lica i objekata Radomira Peraća.

Ovo se desilo juče oko 12 časova ispred Bele zgrade MUP-a u Banjaluci. Perać je u službenoj izjavi koju je dao povodom ovog incidenta objasnio da se sve dogodilo u holu Bele zgrade MUP-a RS nakon sastanka kod načelnika Jedinice za zaštitu Božidara Zorića.

“Posle sastanka sam stajao u holu ispred zgrade i pričao sa glavnim inspektorom u Jedinici za zaštitu Miroslavom Vučenom, koji je zajedno sa mnom bio kod načelnika Zorića. Odjednom me je neko udario u potiljak i kada sam se okrenuo vidio sam Dragana Ribića. Upitao sam ga zašto me je udario, pružajući mu ruku da se pozdravimo, jer sam ipak mislio da se šali, iako je udarac bio prilično jak", kaže Perać.

Umesto pozdrava, on je odgovorio: “Nemaš se ti pravo pozdravljati sa mnom, jer mi još nismo završili neke stvari”. Ja sam mu odgovorio: “Ako imaš problema sa mnom, hajde da ih odmah rešimo”. On na to ništa nije odgovorio, već je stavio telefon na uvo i ušao u zgradu. Posle toga smo se Miroslav Vučen i ja razišli, ali Vučen je svo vrijeme bio prisutan i sve može da posvedoči, a sve su snimile i kamere na zgradi MUP-a”, naveo je Perać u izjavi.

On je posle toga tražio sastanak sa načelnikom Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata Borislavom Šarićem, ali načelnik je bio zauzet, pa ga je na razgovor primio njegov zamenik Slobodan Radinković. Perać je o svemu informisao Radinkovića, a telefonom je obavestio i Sašu Stupara, šefa obezbeđenja ministra Dragana Lukača koji mu je poručio da radi sve po zakonu i u skladu sa pravilima službe.

Sukob između Ribića i Peraća datira još iz perioda kada je Perać bio pripadnik SAJ, odnosno iz perioda hapšenja bivših pripadnika ove jedinice osumnjičenih za oružanu pljačku 617.000 maraka na auto putu Banjaluka-Gradiška. Perać je bio prvi pretpostavljeni specijalcima koji su osumnjičeni, a kasnije i optuženi i osuđeni za pljačku novca Unikredit banke. Izvor iz SAJ-a tvrdi da je Ribić tada tražio da Perać bude smijenjen i da od tada počinje sukob između njih dvojice koji je juče zamalo kulminirao tučom.

Kurir.rs/Banjaluka.com

Foto: MUP Republike Srpske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track