U LAŽI JE KRAĆA PLATA: Dodik  potpredsedniku RS Ramizu Salkiću umanjio zaradu za 20 odsto!
Foto: Kurir

pazi šta pričaš

U LAŽI JE KRAĆA PLATA: Dodik potpredsedniku RS Ramizu Salkiću umanjio zaradu za 20 odsto!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik naložio je danas da se potpredsedniku RS Ramizu Salkiću smanji plata za 20 odsto zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemerljivu štetu ugledu RS

Dodik je naložio donošenje rešenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsedniku Srpske Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 posto, saopštio je kabinet predsednika RS.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta "zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsednik Salkić prima platu".

Dodik je rekao je da permanentna ratnohuškačka retorika Salkića, prepuna laži i dezinformacija ima za cilj dizanje tenzija u Srpskoj i kao takva ovde ne može i neće proći.

Salkić je ranije danas rekao je da će zatražiti pisanu informaciju o nabavci naoružanja za policiju RS, kako bi se utvrdilo da li je sve urađeno s važećim zakonskim propisima u BiH.

"Svedoci smo da predsednik entiteta RS radi na uspostavljanju neke vrste oružanih formacija. Ove formacije imaju različite oblike i različito se manifestuju", kazao je Salkić za sarajevski portal Vijesti.ba, komentarišući najavu da će MUP RS kupiti 2.500 automatskih pušaka.

Kurir.rs/Beta

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja