OPOZICIJA U RS ISTAKLA KANDIDATE ZA OPŠTE IZBORE: Ivanić za člana Predsedništva BiH, Govedarica za predsednika Republike Srpske
Foto: Printscreen Youtube, Fonet

savez za promene otkrio adute

OPOZICIJA U RS ISTAKLA KANDIDATE ZA OPŠTE IZBORE: Ivanić za člana Predsedništva BiH, Govedarica za predsednika Republike Srpske

Bosna i Hercegovina -

Vukota Govedarica i Mladen Ivanić biće kandidati opozicionog Saveza za promene za funkcije predsednika Republike Srpske i člana Predsedništva Bosne i Hercegovine.

O kandidaturi Govedarice za predsednika RS na izborima u oktobru, odlučeno je danas na sednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS).

Time automatski otvoren prostor da se Ivanić ponovo kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH i tako bude glavni protivkandidat Miloradu Dodiku.

Ivanića, sadašnjeg člana Predsedništva BiH, njegova Partija demokratskog progresa (PDP) je početkom meseca istakla kao kandidata za neku od najviših funkcija. Tom prilikom je SDS-u, kao većoj stranci opozicione koalicije, prepušteno da odluči hoće li imati kandidata za predsednika RS ili člana Predsedništva BiH.

"Učinićemo sve da trijumfujemo na predstojećim opštim izborima, zajedno sa našim koalicionim partnerima", poručio je Govedarica.

On je rekao da se SDS odlučila za koncept koji treba da donese promene, a za sledeću sedmicu najavio razgovore sa koalicionim partnerima.

"Jedan od naših osnovnih postulata biće borba protiv kriminala i korupcije", naveo je Govedarica.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja